Strinavić iz Blokiranih: Predsjednica RH je u pravu, konačno netko iz vlasti da se spusti među obični puk

Predsjednica je u pravu ! Konačno netko iz vlasti da se spusti među obični puk i sasluša građane o problemima koji ih muče i njezina izjava u tom smislu nije slučajna, kaže Mario Strinavić, glavni tajnik Udruge Blokirani.

Neki su ovo doživjeli kao napad na premijera, no ja iz ovoga isčitavam apel da se stvari ubrzaju. Rješavanje pitanja blokiranih građana mora biti u fokusu ove vlade i to je u ovom trenutku nacionalni interes. Ukoliko odmah se odmah ne poduzmu oštre mjere za rješavanje ovog problema Hrvatska će doživjeti sudbinu Grčke, a to nikome nije u interesu, objašnjava Strinavić današnje izjave državnog vrha oko slučaja blokiranih, čiji dug je svakim danom sve veći.

Prozvani premijer Plenković ekspresno je odgovorio Predsjednici RH koja je istaknula, ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Premijer je naglasio da “ministarstvo pravosuđa radi na radnoj skupini koja će pripremiti novi cjeloviti Ovršni zakon, koji bi trebao adresirati određena pitanja blokiranih građana”.

“Radna skupina je osnovana ali ne možemo biti nikako zadovoljni dinamikom rada iste i odmah je nužno intezivirati njezin rad. Hrvatski građani koji su u dugogodišnjoj blokadi nemaju vremena čekati godinu dana”, kaže Strinavić.

Dodaje da premijer Plenković isto tako mora znati da zakoni stupaju na snagu danom donošenja i ne odnose se na predmete u postupku.

“Dakle Ovršni zakon će urediti buduće postupke no, moramo se okrenuti prema ovim 300.000 blokiranih građana koji su u blokadi duže od 365 dana, oni se moraju rehabilitirati kroz stečajni zakon. U ovom trenutku mora se osnovati još jedna radna skupina koja će izmjeniti postojeći stečajni zakon. Osnovati “građanski odjel stečajnog suda”, dodatno educirati suce, osigurati dovoljni broj stečajnih povjerenika. Vlada i premijer moraju biti svjesni da je u ovom trenutku preko 23 milijarde kuna prodano agencijama za utjerivanje dugova i da građani bježe iz ove zemlje zbog neviđenog terora koji provode nad građanima, na žalost Slavonija je platila najveći danak ignoriranja ovog problema proteklih tri vlade i problem blokiranih građana nije socijalni nego isključivo politički problem”, ističe Strinavić.

Predsjednica RH opet kritizirala Vladu: Ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Blokiranih je puno

Premijer odgovorio na kritike Predsjednice RH: Ovo su podaci koje moramo dovesti u prvi plan

Facebook Komentari