Ministar unutarnjih poslova Srbije Stefanović nezadovoljan presudama hrvatskim huliganima, evo što će napraviti

Ministar unutarnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, izjavio je da nije zadovoljan presudom državljanima Hrvatske za incident na nogometnoj utakmici Crvena zvezda – Partizan u Beogradu, ali da se ne može miješati u sudske postupke i odluke tužitelja i da će inzistirati da se istraga nastavi.

“Ne mogu se miješati u sudske postupke i tužiteljske odluke. Jesam zadovoljan da netko bude osuđen na mali broj mjeseci zatvora? Nisam, ali to je stvar koja je na samostalnim i nezavisnim organima”, kazao je Stefanović, prenosi Beta.

Petorica državljana Hrvatske, koji su uhićeni zbog nereda na derbiju, postigli su dogovor s Višim tužiteljstvom u Beogradu i kaznu od četiri, pet i šest mejseci zatvora služit će u Srbiji. Stefanović je rekao da će inzistirati da se istraga nastavi kako bi se sagledala cjelokupna situacija i vidjelo tko je sve bio upleten.

“Sve ono što sam mogao vidjeti i informacija koja mi je bila dostupna ukazuje na to da se ne radi samo o pet pojedinaca koji su se slučajno zatekli na stadionu,”, rekao je Stefanović.

On je kazao da će inzistirati na nastavku istrage kako bi se otkrilo kakvi kriminalni klanovi su bili upleteni jer je očito da se iza tog događaja krije nešto krupnije.

Nakon nereda na južnoj tribini Partizanovog stadiona u prosincu prošle godine privedeno je 26 osoba.

Većina splitskih huligana koji su sudjelovali u neredima u Beogradu se nagodila i tamo će odslužiti kaznu

Facebook Komentari