Dan D u Areni: Sve moguće kombinacije prolazaka dalje za Hrvatsku, Francusku, Švedsku i Norvešku

Četiri momčadi iz zagrebačke skupine imaju priliku proći u polufinale Europskog prvenstva, a dvoboj Francuske i Hrvatske od 20.30 mogao bi biti najuzbudljivija utakmica posljednjega dana glavne faze natjecanja.

Jedina neporažena momčad na ovom prvenstvu, Francuska, mogla bi ispasti iz utrke izgubi li od Hrvatske s velikom razlikom, i ako Švedska pobijedi Norvešku.

Hrvatskoj u nekim kombinacijama za polufinale neće biti dovoljna pobjeda s jednim golom razlike, pa čak i dva. Naravno, to ovisi o rezultatu utakmice između Švedske i Norveške. Ako Norveška pobijedi, protiv Francuske bi nam bio dovoljan remi. Mnogo je kombinacija, ali pobjeda s tri ili više razlike protiv Francuza sigurno nas vodi u polufinale bez obzira na to kako završi skandinavski dvoboj.

Srbija i Bjelorusija jedine su dvije momčadi skupine I glavne faze koje nisu u utrci za medalju. Igraju prvi današnji dvoboj u Areni Zagreb od 16 sati.

Poslije njih na parket izlaze Šveđani i Norvežani čiji dvoboj počinje u 18.15. Švedska ima priliku uzeti 50. pobjedu na europskim natjecanjima, ali mjesto u polufinalu nije im sigurno čak ni ako pobjede Norvešku – moraju čekati rezultat posljednje utakmice između Francuske i Hrvatske.

Francuzi prolaze u polufinale ako:

– Ne izgube od Hrvatske
– Izgube od Hrvatske i Švedska ne pobijedi Norvešku
– Izgube od Hrvatske sa sedam golova razlike i ako Švedska pobijedi Norvešku
-Izgube od Hrvatske s osam golova i Švedska pobijedi Norvešku, te imaju veći broj golova od Švedske (trenutno 52) u krugu tri momčadi s osam bodova (Francuska, Hrvatska, Švedska)

Hrvati prolaze u polufinale ako:

– Pobijede Francusku i Švedska izgubi od Norveške
– Odigraju remi s Francuskom i Švedska izgubi od Norveške
– Pobijede Francusku s tri gola razlike i Švedska dobije Norvešku
– Pobijede Francusku s dva gola razlike i Švedska pobijedi Norvešku, te imaju veći broj golova od Švedske (trenutno 52) u krugu tri momčadi sa šest bodova (Francuska, Hrvatska, Švedska)
– Pobijede Francusku 21:19 i Švedska pobijedi Norvešku, s time da završe s većim brojem golova od Švedske
– Izgube od Francuske i Norveška pobijedi Švedsku s četiri gola, imaju veći broj golova od Švedske i Norveške u krugu tri momčadi s osam bodova (Norveška, Hrvatska, Švedska)

Šveđani prolaze u polufinale ako:

– Pobijede Norvešku i Hrvatska izgubi od Francuske
– Pobijede Norvešku i Hrvatska pobijedi Francusku s osam golova, te imaju veći broj golova od Francuske u krugu tri momčadi s osam bodova (Francuska, Hrvatska, Švedska)
– Pobijede Norvešku i Hrvatska pobijedi Francusku s devet golova
– Odigraju remi s Norveškom i Hrvatska izgubi od Francuske
– Izgube od Norveške s četiri gola i Hrvatska izgubi od Francuske, imaju veći broj golova od Švedske i Norveške u krugu tri momčadi s dva bodova (Norveška, Hrvatska, Švedska)

Norvežani prolaze u polufinale ako:

– Pobijede Švedsku s pet golova i Hrvatska izgubi od Francuske

Srbija i Bjelorusija nisu u utrci, piše HRT.

Facebook Komentari