Bienenfeld: Odustajanje od mega projekta Terme Zagreb bio bi loš potez

Uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine, na koju stiže prijedlog gradonačelnika da se odustane od mega projekta Terme Zagreb, Media servis razgovarao je s direktoricom Turističke zajednice Grada Zagreba Martinom Bienenfeld. Ona je u Intervjuu tjedna Media servisa rekla da je to loš potez, budući da je u pitanju oblik turizma koji donosi ogromne prihode. Najavila je nove projekte te dolazak Hilton grupacije u Zagreb. S njom je razgovarala Kristina Bokanić….

Eskplozija turista u Zagrebu u zadnjih nekoliko godina iznenadila je i Turističku zajednicu Grada Zagreba. Gosti stižu iz cijelog svijeta, ponajviše iz Južne Koreje, SAD-a, Kine, a turistička zajednica ove godine namjerava u metropolu privući i goste iz Indije, Japana i okolnih tržišta. Razlog više da se u Zagrebu otvore novi hoteli. I hoće, najavila je direktorica TZGZ-a Martina Bienefeld…

“Prošle godine u određenim mjesecima imali smo problem sa raspoloživosti hotelskih kapaciteta. Veseli nas da je za ovu godinu najavljeno otvaranje novih hotela – dva iz grupacije Hilton te jedan hotel privatnog investitora, u visini 10 milijuna eura”, kazala je Bienefeld.

Otkrila je da Zagreb ima najveći broj galerija i muzeja po glavi stanovnika u Europi te da će na tragu toga usmjeriti aktivnosti na razvoj kulturnog turizma. Nije sretna što je gradska vlast odustala od projekta Terme Zagreb, koji je mogao donijeti golem novac gradskoj blagajni…

“U ovom času to jest gubitak. Nadam se da je projekt samo u fazi mirovanja. Jako veliki broj naših građana odlazi svake godine u Sloveniju kako bi se opustili u takvom obliku turizma. Slično je i s Bečom. To su nevjerojatne cifre, koliko ovakvi oblici turizma donose prihoda. Sigurno je važno da se o tom projektu dobro razmisli i da se on u dogledno vrijeme realizira”.

Facebook Komentari