Evo tko će voditi Split dok je gradonačelnik Opara na liječenju

Zamjenici splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela održali su danas u velikoj sali zgrade Gradske uprave konferenciju za medije nakon objave zdravstvenog stanja splitskog gradonačelnika, Andre Krstulovića Opare.

“Kratko će vrijeme gradonačelnik biti odsutan i mi kao njegovi zamjenici preuzet ćemo sve dužnosti na sebe, koje je on obavljao, a resori su i ranije bili raspodijeljeni. To radimo protekla dva dana, imamo redovne kolegije sa savjetnicima, jedan dio posla je bio vrlo uplaniran i nastavljamo naprijed kako smo i započeli. Imamo dobru volju i dobru vjeru u ovoj stvari i vjerujemo da će sve izići naprijed. Opara je ozbiljan čovjek, gradonačelnik i borac i zajedno smo uz njega i učinit ćemo sve da damo ljudsku potporu, ali i na terenu, da grad besprijekorno funkcionira. Prihvatili smo ozbiljno svoje dužnosti i u tom smislu nastavljamo tako i dalje”, rekla je Jelena Hrgović.

“Mi smo ovdje došli kao jedan tim, kao dobar tim. I kao tim smo prihvaćali sve probleme i sve poslove, između sebe smo se koordinirali i dogovarali. Nešto ovakvo nitko ne može predvidjeti i to je jedan veliki izazov. Andro kao vodeći čovjek našeg tima, naš je gradonačelnik i s njim dogovaramo sve. Odmah smo dogovorili kako dalje i ovo smo prihvatili kao novo stanje, izazov, odgovornost. Jelena i ja smo imali usklađene aktivnosti i nastavljamo i dalje. Malo nam se raspored promijenio, jer veliki posao koji je Andro vukao moramo nas dvoje rasporediti, ali kako smo i dosad naišli na puno posla i cijeli dan dajemo cijele sebe u to, volimo ovaj posao, ovaj grad i domovinu i nastavit ćemo tako i dalje raditi i molimo vas da nam pomognete u tome, uvažavamo vaše primjedbe, a mi ćemo nastaviti davati sve od sebe, davati ovome gradu ono što mu treba i ono što najbolje znamo i umijemo. Nadamo se da će nam se naš Andro vrlo brzo priključiti”, rekao je Nino Vela, prenosi N1.

Podsjetimo, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split, dr. Ivo Jurić ranije danas izvijestio je o zdravstvenom stanju splitskog gradonačelnika Andra Krstulovića Opare.

“Radi se o zloćudnom tumoru kože i sluznica koji se proširio na mozak. Znamo koji je tip, ali sad ne bih elaborirao. Terapiju prema vrsti tumora još ne možemo odrediti, uglavnom se radi o kemoterapiji i zračenju. Danas će biti gotova definitivna analiza toga tumora. To su složeni procesi, mora se vidjeti točno što je da bi se dala ciljana terapija”, rekao je Jurić.

“Ja vam ne mogu reći hoće li se nastaviti liječiti u Splitu. Zavisi sve o mogućnostima, to će odrediti struka”, rekao je Jurić.

VIDEO Opara se javio iz bolnice i otpjevao pjesmicu

Facebook Komentari