Gotovo je s hladnim vremenom, evo kada stiže proljeće – opet

Očekujte hladno vrijeme još samo u ponedjeljak, jer do kraja tjedna čekaju nas opet gotovo proljetne temperature.

U ponedjeljak će u odnosu na nadjelju biti malo hladnije pa se preporuča toplija odjeća. Jutarnja temperatura na kopnu mjerit će do -5, -6 stupnjeva, a i uz obalu će se ponegdje spuštati do nule. Tako hladno neće biti dugo, već od sredine tjedna slijedi osjetno zatopljenje pa ćemo i ovaj tjedan nastaviti u sličnom tonu kao i prethodnih nekoliko, praktički izmjenjivanjem zime i proljeća.

Iako će veći tjedna vrijeme biti stabilno, u ponedjeljak će se prema kraju dana sa zapada postupno oblačiti pa se nova, doduše slabo izražena, oborinska epizoda očekuje u zapadnijim područjima u noći na utorak. I na istoku zemlje bit će oblačnije, u noći s malo oborina. Ni tijekom dana neće biti toplo – temperatura će mjeriti između 2 i 4 stupnja.

Ciklona se, prema sinoptičkoj karti, odmiče dalje na istok, a uz jačanje anticiklonalnog grebena idućih dana će biti stabilnije.

Na moru se kiša, a u gorju na granici kiše i snijega. Uz jugozapadnjak temperatura u gorju bit će oko 2 do 3 stupnja, a na moru između 8 i 11 stupnjeva. Na sjeveru Dalmacije bit nešto oblačnije, drugdje pretežno sunčano. Bura i tramontana će poslijepodne oslabjeti, a temperatura ovdje između 6 i 11 stupnjeva.

Idućih dana očekuje nas djelomice sunčano i postupno sve toplije, osobito u drugom dijelu tjedna, kada će temperatura biti iznad 10 stupnjeva. U srijedu ujutro ponegdje može biti magle. Na Jadranu će idućih dana biti djelomice ili pretežno sunčano, utorak uz buru, a zatim od četvrtka jugo s kojim će biti malo toplije, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari