Srbijanski rukometni izbornik Cvetković: Braćo Hrvati, poduprite nas protiv Francuske

Izbornik srbijanske rukometne reprezentacije Jovica Cvetković najavio je sutrašnji meč s Francuskom (18:15) u drugom kolu Europskog rukometnog prvenstva.

Srbima taj susret ne znači previše jer nemaju šanse proći u polufinale. No, mogu iznenaditi Francusku i tako pomoći Hrvatskoj pa se Cvetković nada podršci navijača u Areni Zagreb.

– Francuzi su protiv Švedske imali puno problema usprkos pobjedi. Nije im sve išlo kako su zamišljali. To se vidjelo na licima i potezima. Oni su svjetlosnim godinama ispred nas, ali imaju svojih slabosti – rekao je Cvetković i dodao: – Očekujem da će nas hrvatska braća podupirati. Iskreno to očekujem. Svi su svjesni naše snage u odnosu na Francusku. Nama je bitna podrška. Učinit ćemo sve što je do nas da spasimo svoj obraz što je sasvim normalno. Ne bih imao ništa protiv ni da pomognemo Hrvatskoj da se kvalificira u polufinale kroz naš rezultat. Oni su mi bliži nego Francuzi jer su na braniku rukometa koji je kreativan što izazva emocije. Hrvatima će dobro doći da izmorimo Francuze. Ne izlazimo na parket samo da odigramo utakmicu, već da damo sve od sebe, piše Večernji list.

Kalkulacije

Hrvatskoj će, nakon iznimno važne pobjede nad Norveškom, u težoj soluciji za polufinale Europskog prvenstva trebati pobjeda protiv Francuske s tri gola razlike.

Francuzi su dobili Švedsku s 23:17, a mi smo bili bolji od Norveške 32:28. Za prolazak dalje u posljednjem kolu trebat će nam pobjeda protiv Francuske s tri gola razlike. Igraju nam i dva pogotka razlike, ako zabijemo manje od 22 gola.

Lakši put bi bio da Norveška pobijedi Švedsku. U tom slučaju dovoljan nam je i remi s Francuzima piše Večernji.

Raspored do kraja drugog kruga (Arena Zagreb):

ponedjeljak Srbija – Francuska, 18:15h Švedska – Bjelorusija, 20:30

srijeda Srbija – Bjelorusija, 16:00 Švedska – Norveška, 18:15 Hrvatska – Francuska, 20:30

Share This Article