Maras kritizira na Facebooku da SDP-ovci raspravljaju samo preko Facebooka

Gordan Maras zatražio je od v.d. predsjednika gradske organizacije Saše Molana da sazove Gradski odbor SDP Zagreb kako bi o problemima u stranci raspravljali u stranci i sazvali unutarstranačke izbore u Zagrebu, a ne da to rade na Facebooku.

“Razlog rasprava koje su desile ovih dana leži i u tome da se nismo sastali već pola godine i da SDP Zagreb nema vodstvo već godinu i dva mjeseca. Krajnje je vrijeme da se posvetimo poslu. Ne smijemo dopustiti da prevlada stav onih koji bi rađe vodili stranku od 10 posto sa svojom ‘ekipom’, nego onih koji bi rađe bili članovi stranke od 35 posto i radili sa svima na korist Grada i stranke”, zavapio je Maras na Facebooku.

No neki su ga upozorili da “grešku ispravlja greškom: “Kritiziraš da raspravljate samo preko fejsbuka i da to nije dobro, a ‘dobro’ je kad pozivaš Molana da sazove Gradski odbor – opet preko fejsbuka”.

Oko izbora u zagrebačkom ogranku stranke nedavno se oglasila i Aleksandra Kolarić ”pozvavši vodstvo SDP-a da do kraja siječnja objavi datum izbora za vodstvo zagrebačkog SDP-a i donese demokratska i pravična izborna pravila”. ”Potrebno je ostaviti dovoljno vremena da svaki član zagrebačke organizacije upozna programe svih kandidata. Stoga predlažem da izbori za zagrebački SDP budu održani tijekom travnja 2018.”, napisala je Kolarić početkom siječnja na svom Facebooku.

“Interes nacionalnog SDP-a je da se u Zagrebu što prije održe izbori. Bez snažnog zagrebačkog SDP-a, nema snažnog nacionalnog SDP-a”, istaknula je Kolarić i gostujući nedavno na N1: “Krajnji rok za te izbore bio je 21. studenoga. Tako bi trebalo biti prema aktualnom Statutu iz lipnja 2012., on je na snazi dok se ne donese novi. On kaže da je rok za izbore 180 dana i on je istekao 21. studenoga, do tada je trebalo održati zagrebačke izbore. Sad imamo situaciju u kojoj je stranačkim tijelima izašao mandat, a nova nisu izabrana. Nužno je što prije održati izbore ne zbog Statuta, već zbog političkog razloga. Zagrebački SDP je paraliziran, on luta. Kada se pokrene zagrebački SDP, kada počne čvrsto iznositi političke stavove, to će pokrenuti nacionalni SDP i dignuti rejting stranke. Ako mi dignemo zagrebački SDP, dignut će i nacionalni. Bez jakog zagrebačkog nema niti jakog nacionalnog SDP-a”.

Facebook Komentari