Bernardić: U Hrvatskoj je na djelu ukidanje slobodne misli, slobodne riječi i to pod krinkom borbe protiv govora mržnje

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je na Cvjetnom trgu zajedno s članovima Foruma mladih SDP-a govorio o problemima mladih u Hrvatskoj. Šef SDP-a komentirao je i svoje posljednje statuse na Facebooku koji su zbunili mnoge.

“Drago mi je da smo postigli cilj, vratili fokus javnosti na ono što je bitno. Satira je tek sredstvo da poručimo da je na djelu najveći mogući oblik cenzure. Hrvatsku napuštaju ljudi, sve teže se živi, poskupljuje život a na djelu je samo “fake news”. Tome želimo stati na kraj. Postavljam pitanje, ako je u Hrvatskoj sve super, ako se proračuni puni, BDP raste – di su pare?”, rekao je Bernardić.

Kazao je da je riječ o kampanji za spas satire: “Ova kampanja je za slobodu govora, ono što gura društvo naprijed. Želimo vratiti stvar u fokus, SDP se mora boriti za mlade, zaustaviti iseljavanje, kako lakše do posla, kako lakše do stana…”

“U Hrvatskoj je na djelu ukidanje slobodne misli, slobodne riječi i to pod krinkom borbe protiv govora mržnje. Mladići i djevojke su hapšeni, Ministarstvo ljubavi je skoro zabranjeno, a mi govorimo o tome da u Hrvatskoj nema cenzure. Vrlo je jasna situacija”, naglasio je Bernardić.

U jednoj od nedavnih Facebook objava Bernardić je pitao: “Tko vam je bolji: Oliver Frljić ili John Oliver”. Tko je bolji šefu SDP-a?

“Oliver Frljić jer je hrvatski satiričar i dajem prednost domaćima koji mogu stati uz bok svjetskima. Satira, smijeh guraju svijet naprijed. Ona jača kao i kritika. Naš je zadatak da se moramo boriti protiv svakog oblika cenzure.”

Bernardić je za PR angažirao stručnjaka za politički marketing, Sinišu Jagodića, koji je pet godina bio savjetnik bivšeg predsjednika Stipe Mesića, a bio je i član Uprave Dinama, zadužen za odnose s javnošću, odnosno radio je za Zdravka Mamića.

“Odnos mene i gospodina Mamića je poznat – ne mislim ništa dobro dobro o njemu, a što se tiče medijskog savjetnika… Pisali se da za mene radi Alex Braun, Zinka Bardić, pisalo je čak da sam izgubio izbore u Norveškoj. Nemojte vjerovati svemu što se prenese”, rekao je Bernardić.

Na kraju je rekao da “stranka ide u dobrom smjeru, situacija je bolja nakon team builindga u Ogulinu”, prenosi N1.

Facebook Komentari