Najave prave zime, snijega i ozbiljnijeg zahladnjenja danas malo otoplile

Najave od dolasku prave zime i snijega su se “otopile”. Na vidiku nema dobrih vijesti za sve one koji čekaju snijeg.
Napisi o dolasku “prave zime” i obilnom snijegu potkraj ovog tjedna, sigurno su razveselili ljubitelje pahulja, a sad bi ih nove prognoze mogle razočarati.

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, posebice u drugome dijelu dana. Ponegdje na sjevernom Jadranu i u gorju kiša moguće obilnija. Poslijepodne i osobito navečer u gorju snijeg, a malo snijega može pasti i u nizinama središnje Hrvatske te u Posavini. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i zapadni, u gorju na udare i jak, u drugome dijelu dana sjeverni. Na srednjem i južnom Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom i jugozapadnjak pa prema kraju dana sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura između 6 i 11, na Jadranu od 10 do 15 °C. Poslijepodne na kopnu zahladnjenje.

Tijekom subote bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Kiša mjestimice u noći i ujutro u Dalmaciji, posebice na krajnjem jugu. Prema kraju dana novo naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu i snijegom u gorju te u dijelu središnje Hrvatske. Vjetar na kopnu većinom slab, potkraj dana mjestimice umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjerena, moguće i jaka bura i sjeverac, prema otvorenome sjeverozapadnjak, navečer na sjeveru jugozapadnjak. U noći i ujutro na krajnjem jugu još jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -5 i 0, na Jadranu 5 do 10 °C. Najviša dnevna između 2 i 7, na Jadranu 8 i 13 °C.
Snijega i “prave zime” neće biti ni tada. Ali, niti do kraja mjeseca i sljedeći mjesec. Tako Accuweather u svojoj dugoročnoj prognozi za idućih mjesec dana također ne predviđa osjetnije zahlađenje i ozbiljnije oborine.

Share This Article