Bandić će ipak isplatiti pune božićnice, pao je dogovor

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić krajem prosinca odbio zaposlenicima Zagrebačkog holdinga isplatiti puni iznos božićnica od 2.884 kune kune već samo dio od 1.250 kuna, Gradska uprava i sindikati u petak su postigli dogovor te će zaposlenici Holdinga dobiti i ostale 1.634 kune.

Da je dogovor postignut potvrdio je za N1 Želimir Hercigonja, predsjednik Sindikata komunalnih radnika Hrvatske.

Hercigonja kaže da je Bandić proslijedio nalog predsjednici Uprave Holdinga Ani Stojić Deban te da bi radnici trebali dobiti ostatak božićnice u roku od nekoliko dana.

Božićnice će dobiti svih 8.800 radnika Holdinga jer se one odnose na period prije nego što su iz Holdinga izdvojeni ZET i Zagrebački velesajam

Bandić je prije kazao da pod cijenu ‘svoje abdikacije’ neće odustati od promjene kolektivnog ugovora za radnike Zagrebačkog holdinga, jer dok je on gradonačelnik neće dopustiti da ljudi u Gradskoj upravi imaju regres i božićnicu 2.500 kuna, do neoporezivog dijela, a u Holdingu se ‘bahate sa 7000 kuna’.

“Ipak nije trebao abdicirati. Pa nije on monarh da abdicira. Rekao je da zbog svoje odluke nije mogao spavao”, rekao je Hercigonja dodavši da je Bandić na sastanak došao s “nikad jačim timom”.

Ipak, dvije strane su dogovorile kako će ući u pregovore o umanjenju svih prava.

“Mi smo spremni na pregovore, a oni trebali početi kroz dva tjedna”, rekao je Hercigonja.

Facebook Komentari