Živio otpad: Direktor komunalnog poduzeća iz malog grada nabavlja limuzinu za 340 tisuća kuna: najmanje 190 KS, pogon na sva četiri…

Siva metalik limuzina, 190 konja, gume od 18 cola, automatski 7-stupanjski mjenjač, tako će otprilike izgledati novo službeno vozilo direktora zaprešićkog komunalnog poduzeća Zaprešić d.o.o.

Ta tvrtka na čelu s direktorom Željkom Majcenom jučer je u Narodnim novinama objavila natječaj za novo službeno vozilo koje će, doznaje Jutarnji od samog Majcena, biti namijenjeno upravo direktoru društva.

Javna nabava automobila procijenjena je na 270.000 kuna, odnosno 340.000 kuna s PDV-om.

Metalik siva

Prema dokumentaciji koja je objavljena u Narodnim novinama, tvrtka Zaprešić d.o.o specificirala je da novi automobil treba biti metalik sive boje, iznutra crne, s dizelskim motorom i automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva, a zahtijeva se i minimalna snaga od 190 konja.

Dodatno je zatim propisano da isporučeno vozilo mora imati pogon na sva četiri kotača, gume od 18 cola i lakometalne naplatke, radiouređaj sa zaslonom u boji osjetljivim na dodir, kameru za vožnju unatrag, kao i sustav za prepoznavanje umora.

Kako je za Jutarnji list objasnio direktor Majcen, riječ je o nabavi vozila “staro za novo” s obzirom je ono koje trenutačno koristi prilično dotrajalo.

– Automobil je star devet godina, prešao je 190.000 kilometara i već me dvaput ostavio na cesti. Riječ je o vozilu modela Škoda Superb, a posljednja nabava odnosi se na istu kategoriju vozila – rekao je Majcen, napomenuvši usput da mu je žao što novinare zanima samo vozni park, ali ne i poslovanje zaprešićkog komunalnog poduzeća koje u 2016. godini ima prihode od 51,3 milijuna kuna, 195 zaposlenih te neto dobit od 283.000 kuna.

Nema vozača

Prema odredbama njegova menadžerskog ugovora, kaže Majcen, on ima pravo koristiti službeno vozilo 24 sata na dan, ali bez vozača.

Tvrtka kojoj je na čelu registrirana je za obavljanje komunalnih djelatnosti- prikupljanja i zbrinjavanja otpada, gradnje, zimske službe, gradskih groblja, tržnice i golf-centra.

Majcen kaže da posljednji javni natječaj, s obzirom na rezultate poslovanja, ne smatra rastrošnim, posebno zato što, kaže, u procijenjenu vrijednost nabave ulazi porez na automobil, piše Jutarnji list.

Share This Article