INA obustavila isporuku plina Petrokemiji

foto: hrvoje dominic

Ina je obustavila isporuku plina Petrokemiji, no N1 doznaje da će ona nastaviti s radom.

Ina je jučer poslijepodne objavila da će isporučivati prirodni plin Petrokemiji, ako ta kutinska tvrtka bude plaćala svoje račune.

“Zbog neplaćenih isporuka prirodnog plina i neispunjavanja financijskih odredbi ugovora o kupoprodaji plina, a u svrhu zaštite svojih poslovnih interesa, primorana razmotriti mogućnosti nastavka opskrbe Petrokemije prirodnim plinom. Svjesni poteškoća koje Petrokemija ima s likvidnošću podsjećamo kako je Ina do sada u više navrata izlazila ususret toj kompaniji te smo otvoreni za pronalazak obostrano prihvatljivog rješenja”, priopćili su kasno poslijepodne iz Ine.
Problemi s opskrbom Petrokemije plinom bili su i tema poslijepodnevnog sastanak u Vladi s Upravom i Nadzornim odborom tvrtke što je novinarima u Saboru potvrdio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Nastavlja se proces

dokapitalizacije i mislim kako je ključno da svi akteri sudjeluju do kraja i da se nađe dugoročno održivo rješenje”, izjavio je premijer na upite novinara o aktualnoj situaciji u Petrokemiji.
U izjavi za HRT predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač je istaknuo da kutinska tvrtka neće zaustavljati proizvodnju, te kako nema eksalacije po pitanju bilo kakvog prekida ili problema s isporukama kupcima.
Kontinuirano i u stalnoj smo komunikaciji s Inom te radimo na pronalaženju rješenja, naglasio je Popijač.

Facebook Komentari