Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Ahmiće, izvan protokola

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Ahmiće iako to protokolom nije bilo najavljeno, javlja agencija Patria.

Grabar Kitarović poklonila se žrtvama Ahmića kod spomen-obilježja i položila cvijeće.

U Ahmićima je 16. travnja 1993. godine ubijeno 116 Bošnjaka među kojima je bilo 33 žena i djece. Ovaj zločin otkrili su pripadnici mirovnih snaga UN-a. Za masakr u Ahmićima po zapovjednoj odgovornosti pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osuđeni su Dario Kordić na 25, Vladimir Šantić na 18 godina i Drago Josipović na 12 godina zatvora.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak završava službeni posjet Bosni i Hercegovini obilaskom nekoliko općina na području središnje Bosne u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo. Prvobitno planirani trodnevni posjet skraćen je za jedan dan pa je obilazak Tuzle, Dervente i Orašja otkazan a razlozi za to isključivo su organizacijske prirode.

Iz krugova bliskih predsjednici doznaje se kako će taj dio sjeverne Bosne posjetiti u ožujku kada njen ured bude privremeno izmješten u Brodsko-posavsku županiju.

Facebook Komentari