Šveđani u transu: Ovo je ludo, to da napravimo Hrvatima u Hrvatskoj

Švedski rukometaši bili su presretni nakon što su senzacionalno na koljena bacili Hrvatsku (35:31), a njihovom izvedbom bili su oduševljeni i švedski mediji.

Ekspressen piše ‘da je izgledalo nemoguće da Švedska može u drugi krug sa četiri boda, ali da je Hrvatska slomljena i da je san o medalji opet živ’, prenosi tportal.

Novinar toga lista smatra ‘da je ova generacija pokazala svoj potencijal još na SP-u 2017. kada je zaustavljena u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika i domaćina Francuske’.
Navodi se da je ‘uoči utakmice utopijski zvučalo da Švedska može slaviti protiv Hrvata pred njezinim navijačima’, ali da je sjajnom izvedbom to postalo realnost za što nisu zaslužni pojedinci ‘nego je to kolektivni uspjeh’.

‘Hrvatska je razodjevena ispred svojih navijača i Švedskoj je otvoren put za polufinale’, zaključuje isti list.
Aftonbladet je izašao s naslovom ‘Švedska razorila Hrvatsku’. U uvodu se spominje loš početak i debakl protiv Islanda te da je ‘nevjerojatan napor’ u zadnjem susretu s Hrvatima donio pobjedu i prvo mjesto u skupini.

I ovaj portal piše kako ‘nitko nije mislio da se može pobijediti Hrvatska, ali da su švedski rukometaši pružili fantatučnu izvedbu i došli do pobjede’.
‘Bilo je to 60 minuta briljantne utakmice. Nikada nisam igrao u boljem međunarodnom susretu. Ovo je ludo, da to napravimo u Hrvatskoj protiv Hrvatske. Idealan scenarij’, prenosi se izjava Niclasa Ekberga.

Facebook Komentari