Stiže sibirska ciklona, u subotu snijeg i u nizinama

Srijeda u Hrvatsku donosi lagani uvod u povratak zime i zahlađenje koje nam tijekom vikenda donosi sibirska ciklona.

Preko naših krajeva premješta se hladna fronta koja će idućih sati sa sobom povući hladan zrak. U drugom dijelu dana bit će vrlo vjetrovito, kad zapuše sjeverozapadnjak, čiji bi udari na moru mogli dosezati 100 kilometara na sat, zbog čega je Meteoalarm, sustav koji upozorava na ekstremne vremenske prilike, podignut na visok stupanj.

Vjetroviti uvjeti otežavat će promet, a vozačima će otežavati i oborina, kiša, koja može prijeći u snijeg, uglavnom u gorju, iako susnježice i snijega prolazno može biti i u nizinama unutrašnjosti.

Iako će biti snažna i nagla, i može rezultirati i grmljavinskom aktivnošću, promjena vremena bit će kratkog vijeka, i već krajem dana oblaci će se razići na zapapadu zemlje, i sutra će posvuda biti uglavnom suho.

Nakon prolaznog smirivanja, u noći na petak oborina će se intenzivirati, kiša i snijeg, i kako će snijeg padati i u subotu, formirat će se snježni pokrivač veći od pola metra, u gorju, u nizinama diljem Hrvatske, 20-ak cm, a padat će i u unutrašnjosti Dalmacije.

 

Facebook Komentari