Švedski golman: Hrvatska nije samo Duvnjak, Luka Cindrić je jedan od najboljih svjetskih playmakera

Uvjerljivo najbolje vratarsko izdanje, ne samo u četiri dosad odigrane utakmice u Spaladium Areni već i na čitavom Europskom rukometnom prvenstvu, prezentirao je Mikael Appelgren.

Naš Mirko Alilović vrlo je dobro potegnuo protiv Srbije, Ivan Stevanović imao je odličnu rolu s Islandom, ali ono što je Appelgren radio na utakmici Švedska – Srbija spada u domenu rukometnih čuda.

Već do poluvremena imao je 12 obrana, utakmicu je završio s 19, a posebno treba istaknuti kako je među njima bilo i dosta zicera koje je skinuo srpskim rukometašima, naročito u prvom poluvremenu. Jednostavno im je “ušao u glavu”, čitao sve što su htjeli i priskrbio svojoj reprezentaciji velikih šest golova viška već na polovici utakmice.

“Bila je to ključna utakmica za nas jer nakon onako lošeg izdanja s Islandom prijetila nam je opasnost da uopće ne prođemo u drugi krug, što bi za Švedsku bila prava katastrofa. Obrana nam je bila odlična, ja sam imao nekoliko dobrih intervencija i kontrama smo napravili lijepu razliku”, rekao nam je Appelgren za gol.hr, koji, kao i drugi švedski reprezentativni vratar Andreas Palicka, brani za njemačkog prvaka Rhein-Neckar Lowen.

Appelgrenov nastup, pogotovo u prvom poluvremenu, bio je impresivan.

“Hvala vam, utuvio sam si u glavu da je ovo utakmica koju moramo pobijediti i u kojoj moram biti na top-razini. Jako sam sretan što sam u takvom trenutku, kad nije bilo nikakvog prostora za kalkulacije, bio na visini zadatka.”

Kad smo mu rekli da se nadamo kako neće i danas biti tako dobro raspoložen, Appelgren se nasmijao i najavio okršaj s našom reprezentacijom:

“Protiv Hrvatske bih volio da još jednom odigramo ovako u obrani i postignemo što više lakih golova iz kontri. U vašoj utakmici sa Srbijom izgledali ste kao mi, brze kontre i vrlo dobra obrana, a ktome imate i ovu publiku na svojoj strani.”

O atmosferi u Spaladium Areni htio je još reći i ovo:

“Ja dugo igram u Bundesligi, ovo je jedna od najboljih publika pred kojima sam nastupio. Fantastična atmosfera, veliku buku stvaraju ovi navijači.”

Poput svojih reprezentativnih kolega, Duvnjakovih suigrača iz Kiela Ekberga i Nilssona, i Appelgrenu je žao što Domagoj ne može igrati.

“Šteta zbog njega, nadam se da će se stvarno vratiti u idućoj fazi natjecanja. Ali, Hrvatska nije samo Duvnjak, Luka Cindrić je jedan od najboljih svjetskih playmakera, a Marko Mamić jedan od najboljih mladih šutera. Da ne bi bilo zabune, ne samo njih dvojica. Hrvatska je sjajno pokrivena na svim pozicijama.”

Na koncu gol.hr je Appelgrena upitao koje je pravo lice Švedske – ono iz prvog kola protiv Islanda ili iz pobjede nad Srbijom?

“Želim vjerovati da je to ono iz utakmice sa Srbijom, a ne s Islandom. Vidjet ćemo.”

Facebook Komentari