Beograd – produžen pritvor Splićanima zbog tučnjave na stadionu

Šestorici hrvatskih državljana koji su u prosincu sudjelovali u tučnjavi na utakmici Partizan – Crvena zvezda, Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još jedan mjesec, objavili su beogradski mediji.

Zbog tučnjave i nereda na utakmici Partizan – Crvena zvezda 13. prosinca uhićeno je 26 osoba. Među uhićenima bila su i šesotrica državljana Hrvatske, a osumnjičeni su za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i u pritvoru su Okružnog suda u Beograda.

Uhićeni su državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, a mediji prenose da se radi o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima.

Glasnogovornica tog suda Bojana Stanković potvrdila je agenciji Beta da je uhićenima, rješenjem suca, pritvor produžen do 11. veljače zbog mogućeg uznemirenja javnosti i opasnosti od bijega.

U tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana 13. prosinca ozlijeđeno je najmanje 20 osoba, uzrok sukoba još uvijek nije službeno objavljen, a prema tvrdnjama beogradskih medija, riječ je o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama.

List ‘Blic’ prenio je da beogradsko Više tužiteljstvo pregovara s hrvatskim huliganima, koji su sudjelovali u neredima o kolektivnom priznanju krivnje za nasilničko ponašanje.

Pregovori su počeli u ponedjeljak ujutro, navodi ‘Blic’ pozivajući se na neslužbena saznanja ‘izvora upoznatog s istragom protiv Splićana’. Predmet pregovora su prije svega visine kazni a tužiteljstvo ustrajava na zatvorskim, a ne uvjetnim kaznama, navodi list. Za nasilničko ponašanje na stadionima predviđena je kazna do 12 godina zatvora, prenosi HRT.

Facebook Komentari