Najnovije

Plenković i Marić o kreditnom rejtingu

Vijest o podizanju kreditnog rejtinga Hrvatske komentirali su premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić.

Svi ti rezultati, kontroliranje krize u najvećoj kompaniji na način na koji smo to dosad napravili, očito i kod ključnih svjetskih rejting agencija dovodi do ovakvih pozitivnih ocjena. Mislim da u ovih prvih 10-ak dana nove godine, nakon suficita opće konsolidirane države, sada je i ova vijest ohrabrujuća za hrvatsko gospodarstvo i za nas u Vladi da nastavimo s procesom reforme, izjavio je Plenković.

To znači da smop na putu koji smo si zacrtali, a to je čim prije vraćanje u investicijski rejting. Prepoznati su svi napori i rezultati gospodarstva, spomenuta je dobra turistička sezona. Meni je posebno drago da su apostrofirali uspješnu poreznu reformu te situaciju u javnim financijama koja je sigurno jako puno tome doprinijela. Što se tiče nas nastavljamo sa svojim poslom, znamo što nam je činiti, jer želimo da taj rejting ide još jednu stepenicu gore i vrati se tamo gdje mu je mjesto, rekao je Marić.

Agencija Fitch podignula je rejting Hrvatske na ‘BB+’ uz stabilne izglede, zahvaljujući stabilnom rastu gospodarstva i odličnoj turističkoj sezoni. To je prvo povećanje kreditnog rejtinga od 2004, prenosi HRT.

Facebook Komentari