Tomašević jednoglasno izbačen iz HDZ-a

Pred Visokim časnim sudom HDZ-a danas se našao prijedlog Predsjedništva stranke da se požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića bezuvjetno isključi iz stranke. Odluka je donesena – jednoglasno, Tomašević je izbačen iz stranke.

Davor Miličević, predsjednik Visokog časnog suda kazao je novinarima:”Donesena je odluka o bezuvjetnom isključenju Alojza Tomaševića iz stranke, jednoglasno”, rekao je. “Postoji mogućnost da se žali, a hoće li to napraviti, o tom potom. Ne vidimo razlike između njega i ostalih predmeta kojima smo se danas bavili”, kaže.

Na ovaj potez vrh stranke, podsjetimo, predvođen Andrejom Plenkovićem, odlučio se nakon što je požeški župan, optužen za obiteljsko nasilje, najavio da će istupiti iz HDZ-a do kraja sudskog procesa, ali nije dao ostavku iako ga je na taj potez pozvao stranački šef i dao mu rok do 15. siječnja.

Za očekivati je i bilo da će Visoki časni sud jednoglasno prihvatiti prijedlog stranačkog vrha, koji je stava da je Tomašević odabrao pogrešni put na štetu Požeško-slavonske županije, ali i HDZ-a, umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana.

– Hrvatsku demokratsku zajednicu mogu slobodno nazvati mojom drugom obitelji, u kojoj sam stekao mnogo prijatelja i upoznao mnoge uglednike u Republici Hrvatskoj – priopćio je ranije Tomašević, koji se namjeravao vratiti u “svoju jedinu stranku”.

O bezuvjetnom isključenju Alojza Tomaševića iz HDZ-a odlučilo je stranačko tijelo sastavljeno od sedam članova. Predsjednik HDZ-ova Visokog časnog suda je Davor Miličević, a članovi su Tomislav Vrdoljak, Ile Baković, Marija Vučković, Robert Špiljak, Zoran Čogelja i Blaženko Boban.

Veliki obrat i sramota HDZ-a: Mara Tomašević odustala od optužbi protiv supruga Alojza Tomaševića

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan odbio je podnijeti ostavku na mjesto župana

Facebook Komentari