Ivica Todorić je podnio tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja “lex Agrokor” sa zakonodavstvom EU

Ivica Todorić je podnio tužbu Europskoj komisiji zbog, kako smatra, nesuglasja “lex Agrokor” sa zakonodavstvom Europske unije, objavio je u najnovijem postu na svojem blogu te najavio da će čim tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost.

“Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na zastrašujuće posljedice neustavnog i nezakonitog Lex Agrokora, podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja Lexa sa zakonodavstvom Europske unije. Tužba je dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njezinim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije kao i sve zastupnike Europskog parlamenta”, najavio je Todorić.

“Međunarodni i hrvatski pravni stručnjaci koji su sudjelovali u pisanju teksta tužbe, a iznimno su dobro upoznati s odredbama Lexa i okolnostima njegova donošenja, imaju nepodijeljeno mišljenje o teškom kršenju i Ustava Republike Hrvatske, ali i pravne stečevine Europske unije koju je Hrvatska ugradila u svoje zakonodavstvo i obvezna ju je poštivati i provoditi”, ističe Todorić.

“Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio primoran. I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njezinih provoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. Čim tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost”, najavio je Todorić.

Facebook Komentari