Ako želite biti zdravi, držite biljke u uredu u kojem radite

Poznata je činjenica kako biljke čine mnogo dobra za ljudsko zdravlje, a sad su znanstvenici došli do zaključaka koji bi mogli utjecati i na izgled mnogih ureda.

Biljke u radnom prostoru pomoći će vam u borbi protiv bolesti i stresa, pokazuju najnovija istraživanja. Oni koji rade u zatvorenim uredskim prostorima, u visokim zgradama, a takvih je sve više, dobro znaju kako se lako zaraza može proširiti. Ali, osim loše ventilacije, brojne probleme sa zdravljem mogu uzrokovati i kemikalije koje se koriste za čišćenje ovih prostora.

Prema znanstvenicima, najlakši način da se ovaj problem riješi, ili barem olakša, je ispuniti prostor biljakama koje će onda pročišćavati zrak od toksina.

“Odličan način da se borite protiv bolesti i stresa je da ispunite ured biljkama”, smatraju Eddie van Etten i Pierre Horowitz, a to su napisali i u svom članku za The Conversation, prenosi N1.

“Idealno bi bilo da se odlučite za biljke koje će “ribati” zrak od patogena, poboljšati uredsku kombinaciju bakterija i preživjeti uvjete slabe osvjetljenosti i nedostatne brige”, kažu.

Facebook Komentari