Sigurno Srbe nećemo na tribinama u Splitu dočekati pljeskom

Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža gostovao je u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 televiziji uoči početka Europskog prvenstva u rukometu.

Goluža je odmah spustio tenzije oko očekivanja osvajanja zlatne medalje, jedine koja nedostaje našim rukometašima s velikih natjecanja.

“Trebamo biti realni, za sam vrh se sve kockice trebaju posložiti i zato treba ići utakmicu po utakmicu. Jedna utakmica vas digne u nebesa, ali i baci u ponor. Treba biti skroman i ponizan i biti s obje noge na zemlji. Kroz medijske izvještaje i ono što sam pričao s Červarom koji uvijek teži najboljem, igrači podnose dobro naporne treninge, nema ozljeda i trebamo biti optimisti”, kazao je Goluža.

Osvrnuo se na posljednju prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore koju smo svladali u petak.

“Moram pohvaliti publiku. Prijateljska utakmica, a bila je prepuna dvorana. Ali navijači ne smiju biti bolji od naših igrača, a realno su bili. No, vjerujem u stožer i momke da će biti bolji od ove publike koja će biti još bolja”, rekao je Červar pa prokomentirao detaljnije igru hrvatske reprezentacije:

“Obrana je bila malo preotvorena za suparnike, mora se malo bolje uštimati. Malo me još kopka naša polukontra, moramo više trčati, riskirati te polukontre jer oni daju dodatni impuls i omogućuju lagani pogodak. To treba još doraditi”, dodao je Goluža koji kao najveću prednost smatra povratak našeg najboljeg igrača na teren.

“Ono što me jako veseli je to što sam vidio Domagoja Duvnjaka na čelu reprezentacije. On nije nikada bježao od odgovornosti i veseli me što ga vidim unutra nakon toliko vremena i teške ozljede, dobro trenira, dobro izgleda na treningu i što je važno, ima par kilograma manje nego prije”, rekao je Slavko Goluža.

Komentirao je i izjavu Vlade Šole koji je najavio da će golmani imati po 15 obrana po utakmici. “Lako je pričati nešto, treba stati iza toga. Ako tako bude, ja sad potpisujem da smo mi smo prvaci Europe. Ali to je veliki uteg našim momcima. Mirko Alilović je naš prvi golman i s njime uvijek treba početi, a tu je Pešić i Stevanović koji imaju odličnu sezonu i sigurno će odraditi svoje”, smatra Goluža.

Hrvatska Europsko prvenstvo otvara u petak protiv Srbije. Goluža je priznao da taj protivnik nije isti kao drugi. “Mi uvijek pričamo da je to utakmica kao svaka druga, ali nije to tako. Uvijek je prisutan poseban naboj. U tebi je tada uvijek prisutan neki nemir. Sigurno da ih aplauzom nećemo dočekati, ali očekujem da se navija za naše i ne očekujem da se ikoga gađa kovanicama ili bocama kao što je bilo u Beogradu”, rekao je Goluža.

Ono što je po njemu ključno jest priprema igrača za utakmice nakon te protiv Srbije. “Naši momci su veliki emotivci, strašno se prazne i sigurno će biti i fizički i psihički ispražnjeni. Ali treba te emocije znati kontrolirati”.

Kao glavne favorite prvenstva ne vidi Francuze.

“Oni igraju godinama samo na snagu, a kada im se postavi taktika, onda ne znaju gdje su. Ne bih rekao da su Francuzi glavni favoriti, tu su Nijemci, Danci, Norvežani, a mislim da bi mogla iznenaditi Makedonija ili Mađarska i da bi oni mogli daleko”, smatra bivši izbornik Goluža.

Facebook Komentari