HEP traži naoružanu pratnju za akcije iskapčanja struje

HEP-Operator distribucijskog sustava Elektre Zagreb preko natječaja traži zaštitare koji bi njihovim zaposlenicima bili pratnja pri iskapčanjima struje korisnicima koji ne podmiruju račune.

Ta usluga po njihovim procjenama vrijedna je 4,14 milijuna kuna bez PDV-a, a okvirni sporazum sa zaštitarskom agencijom sklopili bi na rok od 12 mjeseci. Naoružana pratnja za njihove zaposlenike na terenu, kako ističu u HEP-u, nije neuobičajena. Spomenuti natječaj, navode u odgovoru na upit Poslovnog dnevnika, redovno se provodi zbog potrebe za uobičajenim, stalnim zaštitarskim uslugama u poslovnim zgradama i postrojenjima HEP-Operatora distribucijskog sustava Elektre Zagreb, koja je po broju korisnika i najveća u Hrvatskoj.

U natječaj je, dodaju, unesena mogućnost da se u slučaju potrebe ista zaštitarska kuća može koristiti i za zaštitu djelatnika Elektre Zagreb u slučajevima potencijalno incidentnih situacija kod iskapčanja dužnika. No, takve su situacije, ističu iz HEP-a, “na sreću rijetke”. Većina kupaca koji se nađu u poteškoćama i kasne s plaćanjem računa prema njihovim riječima korektno postupa prilikom opomena i upozorenja o isključenju, premda postoji i manji dio kupaca koji znaju vrlo burno verbalno reagirati, a u pojedinim slučajevima i fizički, piše Poslovni dnevnik.

Upravo zbog tih iznimki svojim djelatnicima nastoje i osigurati fizičku zaštitu. Konkretnije informacije o broju iskapčanja i iznosima neplaćenih računa u HEP-u, pak, nisu bili u mogućnosti dati jer se, prema njihovu pojašnjenju, u najvećem broju slučajeva iskapčanje provodi na zahtjev opskrbljivača, kako iz grupe HEP, tako i onih izvan njihove grupacije.

Facebook Komentari