Beljak: Plenković je čisti ljevičar, pitajte ga kad je kršten; HDZ nije stranka, nego organizacija uhljeba i parazita

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao stanje u HDZ-u. Rekao je da u stranci postoje i lijeva i desna krila.

Koje je to lijevo krilo HDZ-a?

Gospodin Plenković je prvi. On nema nikakve veze s HDZ-om, učlanio se 2011. godine u stranku. Učlanila ga je Jadranka Kosor, a cijeli njegov background nema nikakve veze s desnicom, on je čisti ljevičar.

Po čemu je on ljevičar?

Pitajte ga kad je kršten. Ja više neću ništa govoriti. U kojem trenutku se dogodi sklop u glavi da iz ljevičara postaje desničar?
Koje on to lijeve politike provodi?

Druga je stvar što on ne provodi politike za koje se zalaže. Sigurno se zalaže za ratifikaciju Istanbulske konvencije, a zašto to ne provodi, to je pitanje.

Što ćete napraviti u slučaju požeško-slavonskog dožupana Željka Jakopovića? Niste ga izbacili iz stranke.

Nemam ovlasti izbaciti bilo koga iz stranke, moja je dužnost reagirati na ponašanje. Jakopović je pokušao relativizirati pravomoćnu kaznenu prijavu protv svog šefa, a o njegovoj sudbini će odlučiti stranačka tijela. Mislim da će biti opomena ili slična vrsta kazne, ne mislim da će biti izbacivanja. Ukoliko mu je HDZ šef i misli da je bitnije braniti obiteljskog nasilnika od članstva u najstarijoj hrvatskoj stranci, onda neka se prikloni njima.

Jeste li se čuli s njim?

Jesam, cijelo vrijeme smo se čuli. I prije dva mjeseca mi je rekao da to nije baš tako, da mediji znaju svašta pisati, ali nema razloga sumnjati.

Što je rekao kad ste pokrenuli postupak?

Ja ne bih u javnost iznosio naš razgovor. Rekao sam mu što će se dogoditi i zamolio sam ga da ne istupa u javnost, da mu ne padne na pamet štititi to. Nije me poslušao, pa će na predsjedništvu imati priliku obrazložiti. Imamo i organizaciju žena, koja je vrlo aktivna i osjetljiva na obiteljsko nasilje. Politika HSS-a je nulta stopa tolerancije prema obiteljskim nasilnicima.

Kako očekujete epilog te priče?

Žao mi je što Plenković više drži do stranke… Njima je bitnije da imaju župana u požeško-slavonskoj županiji, nego da osude obiteljskog nasilnika. Oni traže da da ostavku, kako bi se mogli raspisati novi izbori i kako bi dobili novog župana. S druge strane, vrlo je licemjerno kad to traže od Tomaševića, s pravom zbog pritiska javnosti, a s druge strane ne traže isto od Sauche u Saboru, koji je optužen za teže djelo, a ništa ne rade. HDZ nije stranka, nego organizacija uhljeba i parazita. Tamo ima i lijevih krila i desnih krila, oportunista i sličnih.

Facebook Komentari