Udruga dioničara Agrokora oštro osuđuje tekst na blogu Ivice Todorića pod naslovom “Lex Agrokor omogućio je pljačku malih dioničara”

Udruga dioničara Agrokora oštro osuđuje tekst na blogu Ivice Todorića pod naslovom “Lex Agrokor omogućio je pljačku malih dioničara”. Smatramo da je premijer Plenković napravio državnički potez donošenjem Zakona te na vrijeme spriječio urušavanje hrvatskog gospodarstva.

Također smatramo da su mali dioničari žrtve izdavanja jamstava baš u vrijeme kada je g. Ivica Todorić bio ili u upravi ili u Nadzornim odborima Agrokora ili ovisnim društvima. G Todorić se imao kada iskazati prema malim dioničarima, no nije prihvaćao njihove ideje i prijedloge poput isplata dividende ili podjele (splita) dionica Jamnice.

Vrlo je indikativno da su jamstva davana u drugim državama donesena na skupštinama društava. Na našu žalost, jamstva su legalizirana od izvanrednog povjerenika pod pritiskom kreditora iz roll up ugovora. Udruga će svim raspoloživim sredstvima osporavati jamstva jer nisu dana uz suglasnost manjinskih, a u slučaju Leda većinskih dionicara.

Već nekoliko puta smo osudili izjavu izvanrednog povjerenika da dionice manjinskih dioničara više ne vrijede uz paušalnu izjavu da su ulaganje u dionice rizičan posao, dok u isto vrijeme najveći fond na svijetu – norveški državni fond – izjavljuje da smanjuje rizik upravo ulaganjem u dionice. O njegovim izjavama se trebaju baviti institucije zbog utjecaja na cijenu, a da nagodba nije ni predložena, a ni sklopljena, kaže Udruga.

Ivica Todorić u današnjem blogu tvrdi da je Lex Agrokor omogućio pljačku malih dioničara

Facebook Komentari