Robert Prosinečki preuzeo BiH reprezentaciju, evo prvog razgovora s novinarima

Ad

Robert Prosinečki od danas je i službeno izbornik nogometne reprezentacije BiH. U Sarajevu je potpisao ugovor s NS BiH.

Jeste li se već čuli s reprezentativcima?

Dobre su reakcije. Dobio sam čestitke od dosta njih. Sve je pozitivno. Sigurno će biti vremena za suradnju i razgovor kad to počne.

Vrlo brzo su dvije prijateljske utakmice. Kada ćete objaviti popis?

Igrat ce najvjerojatnije igrači iz mlade reprezentacije i Premier lige. Veliki klubovi i vjerojatno neće pustiti igrače na ovu turneju. Razgovarat ćemo s izbornikom mlade reprezentacije i uskoro će biti objavljen popis.

Nedavno su se oprostili Ibišević i Lulić. Hoćete li zvati da se vrate?

Moj je zadatak da pričam s obojicom. Mogu još uvijek igrati i igrači su koji su jako puno dali za BiH. Hoćemo li ih nagovoriti, to ne mogu reći. Ako ne, morat ćemo razmišljati o ovom što imamo.

Svjesni ste okruženja u koje dolazite. Kako ćete promijenitit medijsku sliku?

Sigurno da mediji su dosta bili naklonjeni Amaru, ali to je sve do rezultata. Ako ima rezultata, onda bilo tko može biti izbornik. Ako ima rezultata, mediji su uvijek na strani reprezentacije. Mi vjerujemo da BiH ima nadarenu reprezentaciju koja može postići uspjeh.

Hoćete li pomladiti reprezentaciju?

Nema starih i mladih, samo oni koji su dobri i mogu igrati za A reprezentaciju. Pratit ćemo domaću ligu. Igrači koji igraju u inozemstvu su lideru ove reprezentacije i neupitni su, moraju biti tamo.

Što je najveća prednost i mana bh. reprezentacije?

Bio sam izbornik Azerbejdžana i dosta pratio reprezentacije. O dvije zadnje utakmice BiH morat ćemo praviti analize. Ima dobrih stvari, ima i onog što se mora popraviti, ali mi svi vjerujemo da Bosna ima veliku i dobru reprezenataciju.

Ovise li ambicije od grupe ili se već zna da je to plasman na EP?

Grupa je uvijek važna, ali neoviso od protivnika mi kroz kvaliikacije možemo razmišljati samo o odalsku na EP

Kanite li mijenjati svoju nogometnu filozofiju: napadački, agresivan nogomet?

Mislim da BiH ima igrače koji mogu igrati ofanzivno. Sigurno da ćemo se prilagođavati i protivniku, ali Bosna treba biti ta koja će biti dominantna i ima takve igrače.

Glavni cilj je plasman na EP. Postoje li još kakvi ciljevi?

Igrači odlaze, mi moramo razmišljati o mladim igračima. Sigurno ćemo pratiti nove igrače, osobito U-21 koja pokazuje da mogu igrati ozbiljan nogomet.

Što vas je najviše nagnalo da preuzmete reprezentaciju BiH?

Vjerujem da se može napraviti rezultat. Bosna je po kvaliteti u samom vrhu, po mom viđenju Europe.

Jeste li razgovarali s Ćirom Blaževićem?

Nemam nijedan kompleks, treba sa svakim popričati pa ću tako pričati i sa njim. To je trener koji je obilježio moju igračku karijeru, pa i trenersku, piše N1.

Facebook Komentari