DHMZ prognozira kad će prestati južina, neće baš skoro

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, nakon iznadprosječno toplog vremena, u drugoj polovici sljedećeg tjedna doći će do promjene. Temperature će biti primjerenije dobu godine, a bit će i oborina.

Na Jadranu i područjima uz njega u nedjelju će biti promjenljivo, ponegdje i s malo kiše, a poslijepodne se očekuju dulja sunčana razdoblja. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti pretežno ili djelomice sunčano, a ujutro je lokalno moguća magla. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 7, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna uglavnom od 11 do 16 °C.

U ponedjeljak malo hladnije, ali i dalje iznadprosječno toplo. U početku kiša uglavnom na Jadranu te u predjelima uz Jadran. Temperature zraka početkom sljedećeg tjedna bit će između 8 i 10 stupnjeva Celzijevih.

U srijedu će, prema prognozi DHMZ-a, doći do kratkotrajnog razvedravanja i malog rasta temperature, a već u četvrtak čeka nas nova kiša i pad temperatura. U gorskim predjelima bit će i snijega.

U glavnom gradu se u petak očekuje novo razvedravanje, ali u gorju će nastaviti padati snijeg, a i temperature će ostati niže nego do sada.

Facebook Komentari