Petar Janjić Tromblon: Produžujemo rok Vladi do ponedjeljka, a onda kreće Regata za Savudriju

Branitelj Petar Janjić Tromblon Vladi koji je dao ultimatum od tri dana, da Hrvatska zaštiti svoje more i ribare u Savudrijskoj vali, bio je gost N1 studija uživo.

Janjićevo pismo objavljeno je u srijedu navečer, a u njemu se premijeru Plenkoviću postavlja ultimatum koji glasi: “Imaš 72 sata za riješiti problem sa Slovenijom ili ćemo to napraviti mi.”

Rok od 72 sata istječe sutra, no…

“Pomaknuli smo rok do ponedjeljka ujutro zbog svih događaja. Dužan sam reći da hrvatski narod ne plaća Plenkovića da igra stolni tenis sa slovenskim premijerom, nego da donosi konkretne odluke”, rekao je Janjić.

Od najave prosvjeda, odnosno slanja brodica u Savudriju ne odustaje.

“Imam puno prijatelja Slovenaca s kojima sam u kontaktu, njima isto ne odgovara ova opasna situacija. Mi smo sada donijeli odluku da stanemo malo na loptu jer moramo poštivati odluku hrvatskih ribara jer ti ljudi ipak žive od svog kruha. Naše je da dođemo tamo i upozorimo Vladu da ubrza proces u interesu ribara, ali i turizma”, kazao je.

Bi li odustali ako im ribari poruče da to ne rade?

“Apsolutno”, odgovara Tromblon.

U slučaju da se ipak odluče krenuti brodovima, Janjić je objasnio kako bi to trebalo izgledati:

“Uplovljavanje brodova u Savudrijsku valu, do sredine. Mi bismo napravili fini koridor plovila s kojim bismo stavili do znanja da je to nepovrediva granica Republike Hrvatske i da mi kao građani imamo pravo organizirati prosvjedni skup, mi bismo to nazvali ‘regatom za Savudriju’. Ovo nije poziv na nasilje, ovo je poziv na razum. Slovenska se policija danas služi nasiljem i terorizmom. Mi imamo pravo na samoobranu”.

Tromblon objasnio što će se dogoditi ako Plenković ne sredi situaciju u Savudrijskoj vali

Facebook Komentari