2.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Igre moći u HDZ-u: Ako Plenković danas raspusti lički ogranak, Milinović ostaje...

Igre moći u HDZ-u: Ako Plenković danas raspusti lički ogranak, Milinović ostaje na vjetrometini

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, sazvao je za danas poslijepodne izvanrednu sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj bi, prema neslužbenim informacijama iz vodstva te stranke, mogao biti raspušten županijski odbor ličkog HDZ-a.

To bi mogao biti Plenkovićev odgovor na pobunu HDZ-a u Lici i jučerašnju novinsku konferenciju na kojoj je župan Darko Milinović raspalio po ministru Tomislavu Ćoriću i središnjici HDZ-a zbog izbora Tomislava Kovačevića, umjesto kandidatkinje ličkog HDZ-a, za novog ravnatelja Plitvica.

Raspusti li vrh HDZ-a, zaista, lički HDZ to bi značilo da Darko Milinović nema podršku Andreja Plenkovića, a upravo je njegovu podršku zatražio jučer na konferenciji, piše Večernji list.
Raspusti li Nacionalno vijeće ličku organizaciju, imenovat će povjerenstvo i povjerenika koji će najviše šest mjeseci, do novih izbora za ŽO, upravljati organizacijom. To znači da bi do izvanrednih izbora organizaciju vodili ljudi po izboru vrha stranke, a ne vršiteljica dužnosti Ivanka Krmpotić koju su nakon ostavke Darka Milinovića na mjesto šefa županijske organizacije imenovali lički HDZ-ovci.

Milinović: Nikome neću dozvoliti da omalovažava ličko-senjski HDZ, svi smo jedinstveni

Najnovije

Još iz rubrike