Holy: Problemi su za Plenkovića počeli jer u stranci pokušava preuzeti vlast, koju sada nema

Izvor: N1

Komunikacijska stručnjakinja i bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy gostovala je u N1 studiju uživo.

Komentirajući situaciju oko izbora novog čelnog čovjeka Nacionalnog parka Plitvice kaže da problem ne postoji samo u tom nacionalnom parku već u svih 19 javnih ustanova koje godišnje uprihoduju oko 500 milijuna kuna. Kaže da se taj novac, iznos koji nije zanemariv, troši nenamjenski i netransparentno te da se s njim, između ostalog, financiraju i neki sportski klubovi.

Rješenje je, smatra, objedinjavanja svih tih ustanova u jednu nacionalnu parkovnu agenciju i potpuno drugačiji način upravljanja.

“Mene su proglašavali zelenom talibankom, luđakinjom i govorili su da nemam pojma o zaštiti prirode, a onda je par godine kasnije državna revizija pokazala da je rješenje na trgu onog za što sam se ja zalagala – objedinjavanje svih parkova u nacionalnu parkovnu agenciju”, kaže Holy.

“Bojim se da ne postoji volja za uvođenjem reda u sustav upravljanja javnim ustanovama jer oni na to gledaju kao na svoj politički leno, a ne kao na nacionalno blago i javni interes”, kaže bivša SDP-ova ministrica.

S obzirom na događanja u zadnja dva dana u HDZ-u, Holy je mišljena da premijer i šef stranke Andrej Plenković ne kontrolira svoju stranku.

“Andrej Plenković nikada u potpunosti nije preuzeo kormilo u HDZ-u, i ja bih rekla da on sada pokušava preuzeti vlast ali da to ne odgovara dijelu koji je okoštao u stranci. Čini se da sad problemi počinju”, ocjenjuje Holy, ističući da je vjerovala da će za Plenkovića problemi nastupiti tek kada podrška stranci pade ispod 30 posto.

“Očekujem da će ova godina biti dosta teška za Plenkovića jer se određeni dijelovi stranke bore za svoj opstanak”, dodala je.

Što se tiče slučaja požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, protiv kojeg je prije neki dan podignuta optužnica zbog obiteljskog nasilja, kaže da ga je HDZ propustio smijeniti kada je za to imao priliku kada se donosio lokalni proračun.

“On se očito ne osjeća odgovornim i misli da ne treba podnijeti ostavku. Nije mi jasno na koji način njega namjeravaju smijeniti”, zaključuje Holy.

Facebook Komentari