Boris Miletić: Taj lik Drljača neće nastupiti za doček pravoslavne Nove godine. Točka

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je Pula pokrovitelj nastupa Bore Drljače na proslavi pravoslavne Nove godine u pulskom Domu hrvatskih branitelja, oglasio se i gradonačelnik Pule i šef IDS-a Boris Miletić.

“Kratko i jasno – taj lik Drljača neće nastupiti za doček Nove godine. Točka”, napisao je Miletić na svom Facebooku.

Od nastupa se ogradio i Grad Pula.

“Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, 13. siječnja 2018. godine.

Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri te što prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača.

Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu”, stoji u priopćenju Grada.

Boro Drljača pjevač je koji je, među ostalim, glorificirao Kapetana Dragana i Krajinu. Drljača je, osim toga, poznat kao pjevač koji je svojim djelovanjem potpirivao velikosrpsku agresiju i poticao pobunu srpskog stanovništva protiv Republike Hrvatske.

Godine 1991. izdao je album „Krajino, Krajino“ s pjesmama „Krajino, Krajino“ ( Krvava haljino), „Malovane, visoka planino“, „Krajina je moj otac i majka“, „Stara staza“, „Oj, Krajino“, „Tri sokola, tri heroja“, „Ljubio sam devojke i žene“, „Na put se spremam“. Godine 1995. nakon duže je pauze ponovo za RTB objavio novi album, a 1996. godine s orkestrom Slavka Mitrovića – Caleta za izdavačku kuću Nina trade izdao je album „Krajišnik sam ja“.

Share This Article