Evo što nam u sljedećim danima donosi vremenski vrtuljak

U klimatološki najhladnijem dijelu godine u unutrašnjosti Hrvatske hladnoća i snijeg bi trebale biti uobičajene pojave.

Međutim, snijega je tijekom srijede bilo samo u najvišem gorju. Sljedećih će ga dana biti još manje jer će još jače zatopliti, posebice potkraj tjedna. Pritom će i dalje biti promjenljivo, uz povremenu mjestimičnu kišu uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. Prevladavat će jugo, na moru često jako, gdjekad i olujno.

U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro većinom samo u Posavini uz maglu. Temperatura ujutro od -1 do 3 °C, a danju oko 10 °C. Puhat će u noći i ujutro mjestimice umjeren zapadnjak, a prema kraju jugozapadnjak, na kojega treba računati i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti dosta oblaka, posebno poslijepodne. Rano ujutro, pa i veći dio prijepodneva ponegdje može biti magle. Jutarnja temperatura bit će između -2 i 1 °C, najviša dnevna od 7 do 10 °C.

Promjenljive će naoblake biti i na sjevernom Jadranu i u gorju, pri čemu u unutrašnjosti Istre i u nekim kotlinama gorske Hrvatske ujutro može biti magle. Više će oblaka biti u drugome dijelu dana pri čemu uglavnom oko Rijeke navečer može pasti i malo kiše. Puhat će jugozapadnjak u gorju, a na moru najprije sjeverozapadnjak, uz obalu mjestimice i bura, potom poslijepodne i navečer ponovno jugo.

Juga će potkraj dana biti i na srednjem Jadranu. Prije toga, u noći i prijepodne puhat će sjeverozapadni vjetar i bura, koji ponegdje mogu biti i jaki te će more biti malo i umjereno valovito, na otvorenome i valovito. Bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima koja će dugotrajnija biti na krajnjem jugu. No, u noći i ujutro će uz više oblaka još biti mjestimične kiše, a u višim predjelima i susnježice i snijega. Uz to puhat će bura i sjeverni vjetar, na otvorenome sjeverozapadnjak, a prema kraju četvrtka okrenut će na jugo.

Kraj ovog i početak novog tjedna u unutrašnjosti još toplije, posebice za vikend. Izmjenjivat će se sunčana i više ili manje oblačna razdoblja, pri čemu je malo kiše u petak moguće u najsjevernijim predjelima, a od subote većinom u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će jugozapadni i južni vjetar, mjestimice na udare i jak.

Na Jadranu sljedećih dana većinom jugo, mjestimice jako, osobito u nedjelju vjerojatno i olujno. Bit će promjenljivo, ponegdje, i pretežno oblačno, posebice na sjevernom dijelu, gdje će i kiša biti češća. Početkom sljedećeg tjedna moguća je i veća količina oborine.

PROGNOZA ZA SLJEME

Za razliku od prvog dana Svjetskog kupa na Sljemenu, drugi će biti znatno manje vjetrovit. Prevladavat će uz to oblačno, uz samo vrlo malu vjerojatnost za oborinu, piše HRT.

Facebook Komentari