Obrat u slučaju vjeroučitelja Bagarića: Policija ne može pronaći svjedoka, a snimka sama po sebi nije dokaz

Obrat u slučaju pritvorenog vjeroučitelja Krešimira Bagarića, mogao bi izići iz pritvora bez kaznene prijave, piše portal Telegram.

Važno je za formalnu potvrdu kaznenog djela da učenici opišu kako je vjeroučitelj javno poticao na nasilje i mržnju. Sama snimka s njegovog predavanja koju je jedan od učenika poslao portalu Index, nakon čega je protiv Bagarića pokrenut postupak, ne može biti relevantan dokaz, nije zakonita i ne može se koristiti na sudu, piše Telegram.

Kvaka je u tome da policija ne može pronaći dijete koje bi svjedočilo protiv vjeroučitelja.

Krešimir Bagarić pritvoren je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a za sada je predloženo saslušanje samo jedne svjedokinje.
Djeca pred kojom je trenutačno pritvoreni Krešimir Bagarić (38) na satu vjeronauka, sumnja se, govorio da bi trebalo objesiti bivše predsjednike države Ivu Josipovića i Stjepana Mesića te bivšu ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić, nisu saslušana niti je predloženo da tijekom istrage protiv Bagarića budu saslušana kao svjedoci.
Naime, kako neslužbeno doznaje Večernji list, roditelji djece koja su pohađala vjeronauk u OŠ Matija Gubec, pred kojom je Bagarić 29. studenoga izgovorio neprimjerene rečenice, nisu dali pristanak za saslušanje djece.
Istina, postoji snimka onoga što je Bagarić izgovorio. Snimilo ga je jedno dijete mobitelom i snimka je za sada dio istražnog spisa protiv Bagarića. No, nema sumnje da će Bagarićeva obrana problematizirati zakonitost te snimke, jer učenik koji je snimio što je Bagarić izgovorio u učionici, to je vjerojatno napravio bez Bagarićeva pristanka, piše Večernji.

Vjeroučitelj Bagarić zbog ekspozea o Mesiću i likvidaciji završio u istražnom zatvoru

Facebook Komentari