Novi udarac Mrsića na Bernardića: Smatram da vodstvo SDP-a do kraja mjeseca treba donijeti odluke

SDP-ov Mirando Mrsić uputio je otvoreno pismo članicama i članovima stranke te poručio da vodstvo mora pod hitno obrazložiti loše rezultate SDP-a.

“Iza nas je turbulentna i po SDP teška 2017. godina. Iza nas je godina u kojoj je SDP ostvario izrazito nizak rejting u javnosti što nam svima treba biti poticaj na uzbunu i djelovanje, ali ovaj put u cilju opstanka SDP-a. Da bi krenuli putem očuvanja i oporavka SDP-a, smatram da je nužno identificirati uzroke SDP-ovog niskog rejtinga i sukladno tome definirati mjere koje moramo provesti kako bi u ovoj godini SDP vratio svoje mjesto koje mu pripada u političkom spektru”, napisao je Mrsić u otvorenom pismu stranačkim kolegama koje je objavio na svojem Facebooku.

Podsjetimo, Mrsić je već pisao otvorena pisma na SDP-ovcima omiljenoj društvenoj mreži pa je u onome odaslanom potkraj svibnja prošle godine označio upravo novog šefa stranke Davora Bernardića kao onoga koji je naštetio SDP-u, a u prozivkama nije bio jedini te su ubrzo uslijedili i svojevrsne protumjere vrha stranke, piše N1.

U danas objavljenom pismu Mrsić ističe da iz u ovom pismu navedenih razloga smatra “da ne smiju više gubiti niti sekunde i da u prvim danima 2018. godine vodstvo SDP-a mora raspraviti, definirati i javno obrazložiti uzroke lošeg stanja u SDP-u te sukladno tome donijeti odluke, koje će za posljedicu imati novi početak SDP-a koji će nam omogućiti i bolji položaj SDP-a u političkom prostoru Hrvatske”.

“Javni istupi nekih naših kolega posljednjih dana u kojima iznose svoja razmišljanja o problemima SDP-a i njegovoj budućnosti potvrđuju da se poimanje socijaldemokracije i politika kojima bi se SDP trebao baviti unutar SDP-a među nama itekako razlikuje. Upravo navedena činjenica potvrđuje koliko je SDP ideološki izgubljen u današnjim društvenim i gospodarskim okolnostima. Postalo je očito da nas u SDP ne vode isti ideali, da nemamo svi istu viziju SDP-a i da nismo svi u SDP-u jednako snažno predani rješavanju ključnih problema naših građana. Upravo iz navedenoga razloga smatram da je nova godina pravo vrijeme za novi početak SDP-a i novo razdoblje u djelovanju SDP-a. Stoga pozivam sve članove i članice SDP-a da se aktivno uključe u raspravu i donošenje odluka o novom SDP-u, koje će definirati njegovu političku budućnost”, poziva Mrsić.

“Smatram da vodstvo SDP-a do kraja mjeseca treba donijeti odluke koje će za posljedicu imati: demokratizaciju unutarnjeg ustrojstva SDP-a i njegovog djelovanja, definiranje temeljnih društvenih vrijednosti koje će biti osnova politika SDP-a u novim društvenim i gospodarskim okolnostima, definiranje temeljnih politika koje će SDP zastupati u predstojećem razdoblju”, pobrojao je.

“Ako se ubrzo ne donesu ove ključne odluke, uvjeren sam da ćemo negativnim trendovima iz prošle godine svjedočiti i u ovoj godini, koje će za posljedicu imati nestanak SDP-a, kao relevantnog političkog faktora i jedine alternative HDZ-u. To dugujemo svim našim građanima koji još uvijek u nas nisu izgubili povjerenje, ali i našim naraštajima koji žele živjeti u slobodnoj i prosperitetnoj Hrvatskoj”, zaključuje Mrsić.

Facebook Komentari