Božinović oko slovenskih kazni ribarima zbog lova u Savudrijskoj vali: Za odgovor spremni

Otvoreno granično pitanje Slovenije i RH može se riješiti samo bilateralnim dogovorom, a ako druga strana krene povlačiti jednostrane poteze, hrvatske institucije će znati naći odgovor, opetovao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odgovarajući na pitanja nakon predstavljanja novina oko registracije vozila na konferenciji za medije.

“Otvoreno granično pitanje Hrvatske i Slovenije može se riješiti samo bilateralnim dogovorom i mislim da to sada postaje svima jasno. Mi smo na poziciji da ne povlačimo nikakve jednostrane poteze, a ako ih druga strana krene povlačiti, hrvatske institucije će znati naći odgovor”, poručio je Božinović.

U međuvremenu, u Savudriji vlada strah od slovenskih kazni, naime, hrvatski ribari ne žele isplovljavati u sporne dijelove Savudrijske vale. Boje se da će im Slovenija naplatiti kazne čim prijeđu granicu i pitaju se hoće li im Božinović, odnosno država platiti kaznu o čemu su novinari pitali i samog ministra.

”Za to postoje državne insititucije koje će zaštiti svakog hrvatskog građanina, svakog hrvatskog ribara, ne samo MUP, nego i MVEP, pravosuđe, Uprava za ribarstvo u intenzivnoj su komunikaciji. Ne kanimo poduzeti nikakve jednostrane poteze, ako druga strana povuče, imat ćemo spreman odgovor i ne bih više o tome”, poručio je Božinović, prenosi N1.

U Savudriji strah od kazni – ribari ne žele isplovljavati u sporne dijelove Savudrijske vale: Neka Božinović plati kazne

Facebook Komentari