Život s Vlastom: Početak Nove godine simbolizira novi početak

Ad

Piše: Vlasta Janton

Ako ste nešto silno željeli, a niste imali hrabrosti to ostvariti, neka vam vjetar u leđa bude početak jednog novog razdobolja u vašem životu. Početak jedne nove godine, početak jedne nove, neispisane stranice knjige zvane Život.

Nikada nije kasno za sve ono što ste poželjeli ostvariti, nikada nije kasno da vaša ona i najdublje zakopana želja u vašem srcu ne ugleda svjetlost dana. Nikada nije kasno. Kasno je samo onda ako od te želje, i od tih snova odustanete.

Vi ste sami kreatori vaše sreće, vašeg života. Vi ste ti koji odlučujete kako ćete živjeti, s kim ćete provesti život, kakav ćete posao raditi, s kojim ljudima ćete se kroz život veseliti. Vi ste jedini ti koji se možete pobrinuti za vlastitu sreću, vi ste jedini ti koji uz hrabrost i odlučnost ne odustajete od svega zacrtanog. Možete sve što poželite. Ali baš sve. Na vama je.

Nova godina je idealan početak za izgradnju života o kakvom ste sanjali. Krenite od danas, sastavite Popis vaših neostvarenih želja, bez obzira koliko one bile velike, bez obzira koliko bile male. Stavite ih na Popis. Popis zvan Bolji i sretniji život.

Ne bojte se ničega, ne bojte se neuspjeha, ne bojte se odbijanja. Taj strah je samo u vašoj glavi. Nigdje više. Nitko vas ne može odgovoriti od onoga što ste odavno zacrtali, nitko vam ne može reći Ti to ne možeš. Jer možete sve, apsolutno sve, samo nemojte imati straha. Strah sve koči. Strah je najgori neprijatelj. Strah te sputava ka ostvarenju tvojih snova.

Koliko ste samo puta rekli za neke važne životne odluke „Od druge godine počinjem iznova, od druge godine ću poraditi na sebi“, sigurna sam nebrojeno puta. Sad je pravo vrijeme da to sprovedete u djelo. Pokažite sebi da to sve uistinu možete, da ste jači od bilo kakvih strahova, nesigurnosti, osuda drugih ljudi. Živite svoje snove i nećete požaliti što ste krenuli u borbu za njih.

Želite smršavjeti, prestati pušiti, želite bolji posao, želite napokon nekome priznati ljubav, sad je pravi trenutak. Ne čekajte, ne trošite život uzalud. Jer čekanje ne donosi ništa, ništa osim starosti. A onda ćete se pitati zašto nisam, a tada će biti prekasno. Ljudi u starijoj životnoj dobi uvijek govore kako im nije žao ničega što su kroz život učinili, već im je žao zbog stvari koje kroz život NISU učinili. Nemojte biti jedan od njih. Na vama je.

Nova godina neka vam bude godina u kojoj ćete sve loše ostaviti iza sebe, sve patnje, boli, sva razočarenja, sve ono što vas nije ispunjavalo. Sve to ostavite iza sebe i podvucite debelu crtu, crtu za novi početak, početak ljepšeg odnosa. Pokušajte biti bolja osoba, toplija, otvorenija, ljubaznija, pokušajte biti sreća koju ćete darovati drugima, pokušajte živjeti jedan ljepši, sretniji život. Ne libite se pokazati svoje osjećaje, ne bojte se pokazati nekome koliko ga volite, ne bojte se otvoriti, raširiti ruke, prihvatiti nekoga u zagrljaj. Ne bojte se. To će vam donijeti samo više radosti.

Nova godina slavi novi početak. Vi ste ti koji birate kakav ćete život živjeti. Sreća je stvar izbora. Birajte mudro, birajte Nju.

Facebook Komentari