Bahati mladić tatinim Audijem bježao od policije, odbio alkotest, Prekršajni sud nije imao milosti, sve zbrojio u maksimalnu kaznu

Bila je to scena kakva se češće viđa u američkim filmovima nego na karlovačkim ulicama. Tatinim Audijem A6 mladi Zagrepčanin stao se na crvenom svjetlu na semaforu kod tržnice, odnosno brze ceste. Kraj njega se zaustavilo policijsko vozilo. Policajci su primijetili da na vozilu nema strašnjeg stakla. Spustili su svoje na vratima i signalizirali mladiću da spusti svoje, kako bi uspostavili komunikaciju, piše KAportal.

Bahat i arogantan

– Što je sa zadnjom šajbom? – upitali su ga.
– Razbijena – odgovorio je vozač.
– Sada ćete stati dolje, pa ćemo o tome popričati – rekao mu je policajac.

U tom trenutku se upalilo zeleno na semaforu. Mladi vozač, 25-godišnjak, ubacio se pred policijsko vozilo i stisnuo gas još jače, te projurio Ulicom kralja Tomislava, skrenuo udesno u Domobransku, pa opet desno u Smičiklasovu. Svo vrijeme ga je jurila policija te su ga tamo konačno presreli. Iz vozila je izašao bahat i arogantan, pa su mu preventivno stavili lisice i priveli ga u policijsku postaju, jer je, između ostalog, na mjestu događaja kategorički odbio alkotost, a bio je vidno pijan, kao i njegov suvozač. Sve to događalo se u dopodnevnim satima. U postaji su utvrdili da nema vozačke, jer mu je oduzeta zbog istog prekršaja na čak godinu dana, kod sebe nije imao niti prometnu dozvolu od vozila koje glasi na njegova oca, a nije na uvid htio dati čak ni osobnu iskaznicu. Smjestili su ga u ćeliju, te sutradan prepratili na Prekršajni sud.

Brutalna kazna

Tamo se branio prilično neuvjerljivo. Tvrdio je da uopće nije vozio on, već njegov prijatelj, pa mu zato nisu trebali dokumenti, kao i da nije bježao policiji, već da nije primijetio njihove rotirke niti čuo sirene. Ipak, potvrdio je da je bio “malo pijan”, kao i da je bio “malo arogantan” jer su policajci bili malo bezobrazni. Njegova obrana bila je u suprotnosti s verzijom policije, a “pokopao” ga je i njegov suvozač, koji je potvrdio da je vozio okrivljenik.

Prekršajni sud je bio brutalan, nisu mu našli nijednu olakotnu okolnost, već samo otegotne. Kažnjen je redom ovako: zbog bježanja policiji 3.000 kuna, zbog odbijanja alkotestiranja 7.000 kuna, zbog vožnje za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta 20 dana zatvora, 300 kuna jer nije imao vozačku dozvolu kod sebe, 300 kuna jer nije imao prometnu, 200 kuna jer nije imao osobnu iskaznicu, a uz sve to dobio je i novu godinu dana zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije, kao i troškove postupka od 365 kuna. Sud ga je ocijenio recidivistom opasnim za ostale sudionike u prometu, piše KAportal.

Facebook Komentari