Bernardić: Sljedeća godina je godina suočavanja s istinom, godina razotkrivanja; Evo što kaže o velikoj koaliciji

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u Rijeci, na druženju s članovima SDP-a iz Rijeke i Primorsko-goranske županije uoči Nove godine, da je sljedeća godina godina suočavanja s istinom, godina razotkrivanja i otkrivanja svih negativnih stvari koje su postale stvarnost u Hrvatskoj.

Ocijenio je da je vladajuća koalicija bez reformi, vizije i snage, a odgovornost socijademokrata nikad nije bila veća. Borimo se za povećanje plaća, prije svega minimalne plaće, za ugovore o radu za stalno za sve, bolje uvjete stanovanja i radna mjesta za mlade, na braniku smo antifašističkih vrijednosti, prava manjina i općenito ljudskih prava, rekao je Bernardić.

Istaknuo je primjer Istanbulske konvencije te dodao da tu nije riječ o uvođenju rodne ideologije, kako neki navode, nego je to civilizacijski domet borbe protiv obiteljskog nasilja i prava žena. SDP je jedina odgovorna alternativa u Hrvatskoj, istaknuo je.

Zamoljen za komentar pada rejtinga SDP-a i moguće mjere koje će poduzimati da taj trend zaustavi, rekao je da je statistika čudo jer je situacija jasna – nikad više građana nije mislilo da Hrvatska ide u krivom smjeru, a nikad vladajući nisu bili jači. To je jedino što mogu o tome reći, dodao je.

Što se tiče SDP-ova rejtinga, nema razloga za zabrinutost, ima razloga za ozbiljnost i preispitavnje. Kraj godine je prilika da svi zajedno podvučemo crtu i da vidimo je li svatko od nas učinio dovoljno za SDP i Hrvatsku te kako u sljedećoj godini možemo napraviti puno više, rekao je te pozvao SDP-ovce na zajedništvo i više rada za SDP i Hrvatsku.

Na pitanje je li zadovoljan sobom na čelu stranke nakon godinu dana, Bernardić je odgovorio kako svaki dan nauči nešto novo. Prošao sam razdoblje uspona i padova i nikad nisam bio spremniji, nikad odlučniji i nikad motiviraniji, a možda i nikad s više energije mijenjati Hrvatsku, rekao je.

Na pitanje kakva je mogućnost stvaranja ‘velike koalicije’ u 2018., odgovorio je: Nikakva, prenosi HRT.

Facebook Komentari