Srbijanska policija kaže da šef Hrvata u Vojvodini priča bez veze, Hrvati nisu isprebijani po nacionalnoj osnovi

Ad

Policijska uprava u Somboru priopćila je da napad na mladiće u Sonti, na što je prvi upozorio čelnik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, nije nacionalno motiviran i da je identificirala počinitelje.

Pripadnici MUP u Somboru identificirali su trojicu mladića koji su u Sonti, u nedjelju, 24. prosinca nešto poslije ponoći, nakon verbalnog konflikta, izazvali tuču u kojoj je sudjelovalo više osoba, priopćio je MUP.

Po nalogu mjerodavnog tužiteljstva, kaznena prijava u redovnom postupku bit će podnijeta protiv jednog 19-godišnjaka, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo lake tjelesne ozljede, navodi MUP. U priopćenju dodaje da će protiv druge dvojice mladića biti podnijete prekršajne prijave po osnovu Zakona o javnom redu i miru.

Reagirao je i predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je naveo da je nedvosmisleno utvrđeno da nema elemenata izvršenja djela na nacionalnoj osnovi i o tome je Policijska uprava Sombor obavijestila javno tužiteljstvo.

Svako unošenje nemira u harmonične međunacionalne odnose koje u Vojvodini grade i njeguju njezini građani i predstavnici državnih tijela – nedopustiva je. Tražim od mjerodavnih da uvijek i na svakom mjestu primjenjuju zakon, posebno kad su u pitanju tekovine skladnih međuetničkih odnosa, izjavio je Mirović. Dodao je kako izvješća policije u svim elementima demantiraju navode Tomislava Žigmanova, predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u vezi s navodnim incidentom u Sonti, javlja HRT.

U Srbiji pretučeni mladići samo zato što su Hrvati, jedan već drugi put – kazne nema

Facebook Komentari