Mediji pišu da novinaru HRT-a prijeti otkaz, HNS tvrdi da nisu to tražili, traže da mu se ne daje otkaz

Kako se neslužbeno doznaje, HRT je najavio otkaz svom dugogodišnjem novinaru Miloradu Šikanjiću, piše N1.

Razlog tome je, neslužbeno doznaje N1, Šikanjićevo prošlotjedno gostovanje u emisiji Hrvatskog radija u kojoj je, po ocjeni Uprave javne televizije, prekršio Etički kodeks HRT-a, iznoseći uvrede na račun predsjednika te stranke Ivana Vrdoljaka.

Šikanić se, doznaje N1, očitovao da nikom nije prijetio niti iznosio govor mržnje, dok s HRT-a poručuju kako “ne komentiraju radnopravne odnose ni s njima vezane podatke”.

Sporna emisija U mreži prvog emitirana je 19. prosinca.
“Kada biračima pokažeš, ti koji si kao bio liberal i ušao na SDP-ovoj listi, da misliš da su stoka sitnog zuba, ti si po mom mišljenju politički mrtav. U svakom slučaju jedna politička lešina. Jednostavno, kad si moralno mrtav, onda si moralni leš. To je ono po čemu će Vrdoljak i svi koji ga podupiru zaudarati”, rekao je u emisiji Šikanjić, prenosi N1.

HNS negira da je utjecao na odluku o otkazu

Iz HNS-a su reagirali i priopćenjem na svojoj službenoj Facebook stranici. Ističu da njihova stranka nije tražila Šikanjićev otkaz i da nisu utjecali na HRT te da osuđuju takav postupak.

“HNS osuđuje izvanredni otkaz novinaru HRT-a Miloradu Šikanjiću te napominjemo da ni u jednom trenutku od vodstva HRT-a nismo tražili otkaz za g. Šikanjića. Kao ozbiljna politička stranka ne možemo i nećemo utjecati na slobodu medija, a pojedinci koji to sugeriraju, rade to isključivo u svrhu podmetanja i širenja laži, kojima se želi direktno naštetiti HNS-u. Iako smatramo da je odluka HRT-a o otkazivanju suradnje unutarnja stvar svake medijske kuće, pa tako i hrvatskog javnog servisa, pozivamo Ravnateljstvo HRT-a da razmotri svoju odluku i poštedi g. Šikanjića takve teške disciplinske mjere. Napominjemo da HNS nije upoznat s detaljima otkaza g. Šikanjiću te ga smatramo pretjeranim i nepravednim. Kao stranka smo tek upozorili na neprofesionalnost u spornoj emisiji, ali smo isto tako uvjereni da postoje prikladniji načini za ukazati na moguće propuste u radu”, piše u priopćenju HNS-a.

VIDEO Što HNS-u donosi povratak Ivana Vrdoljaka na čelo stranke?

Facebook Komentari