Prijetio ministru Kujundžiću da će ga zadaviti golim rukama, pa ga pronašla policija

Nakon što je preko Facebooka prijetio ubojstvom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću kazavši mu da će ga zadaviti golim rukama 19-godišnji muškarac iz Rijeke u subotu navečer je priveden na sud, uz prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor.

Mladića se tereti da je u četvrtak kasno navečer sa svoje kućne adrese putem mobitela i sa svog Facebook profila na onaj ministra Kujundžića poslao poruku u kojoj mu je prijetio ubojstvom, s ciljem da ga zaplaši, piše Novi list.

“Slušaj me, ubit ću te ko zeca, kako te nije sram stopirati liječenje … samo ćeš nestati”, navodilo se, između ostalog, u poruci, pored drugih ružnih stvari. Inkriminirane riječi, pretočene u kaznenu prijavu protiv Riječanina, izazvale su kod ministra osjećaj straha i osobne ugroženosti, navodi se u službenim sumnjama protiv osumnjičenog koji se tereti za kazneno djelo prijetnje. Po onom što je dosad utvrđeno u rasvjetljavanju slučaja, mladića je na ovakav čin ponukala okolnost da je iz medija saznao za slučaj teško oboljele djevojčice za koju je shvatio da se neće liječiti onako kako bi to za nju bilo najbolje.

Nakon okončane policijske istrage i ispitivanja u tužiteljstvu, 19-godišnjak je sinoć predveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru, uz prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac nije prihvatio taj prijedlog, ali je osumnjičenom za prijetnje ministru odredio mjere opreza: jednom tjedno mora se javljati policiji, a i zabranjeno mu je bilo kakvo, direktno ili indirektno, kontaktiranje s ministrom zdravstva i njegovo uznemiravanje.

Facebook Komentari