U Rusiji u azilu završio pas-medvjed (Medvebaka)

Fotografije psa proširile su se društvenim mrežama, ali više ne vjeruje ljudima pa ga se teško udomljuje.

U ruskom gradiću Čeljabinsku pronašli su Medvebaka, psa medvjeda čija glava nalikuje na onu medvjeda, a tijelo na ono velikog psa.

Fotografije psa proširile su se društvenim mrežama, a psa je spasilo utočište za životinje Nash Dom. Njihova volonterka Polina Kefer kaže da je pas vjerojatno mješavina između pasmine Chow chow i neke pasmine duge njuške.

U Čeljabinsku ovi psi prodaju se kao da su čistokrvni, a vlasnici ih često napuštaju kad psi jednom porastu. Polina kaže da ih zbog izgleda ostavljaju poput igračaka. Medvebaka zato više ne vjeruje ljudima, a novi udomitelji nakon par mjeseci vratili su je u utočište jer se pas nije mogao prilagoditi. Upravo zbog svog izgleda pas se nije mogao prilagoiti za što su krivi neodgovorni uzgajivači koji zbog profita i radoznalosti križaju takve nespojive pasmine. Iako je puno ljudi zainteresirano za priču, donacije hrane, cjepiva i sl. nisu bile česte.

Utočiše zato želi osvijestiti korisnike društvenih mreža da se ne boje ove pasmine te da “pse medvjede” ne napuštaju kada jednom narastu, piše 24sata.

Facebook Komentari