Predsjednica RH: Hrvatska nije u hibridnom ratu, evo što mi smeta

Hrvatskoj predsjednici smetaju ideološke rasprave koje ne mogu spriječiti iseljavanje, naprotiv, mogu ga samo potaknuti i smatra da se moramo usredotočiti na egzistencijska pitanja, na poslove, plaće, poduzetništvo.
U intervjuu je Večernjem listu otkrila da puno vremena provodi među ljudima i dužnosnica je koja je vjerojatno najviše u kontaktu s građanima i stoga osjeća što je realan život u Hrvatskoj.

Misli da joj to omogućuje da “čvrsto drži noge na zemlji i nikad ne dopusti da je ponesu crveni tepisi”.

Što se tiče hibridnog rata koji se u posljednje vrijeme često spominjao, Kolinda Grabar Kitarović kaže kako Hrvatska nije u takvom ratu.

“Želim jasno istaknuti da Hrvatska ni s jednom državom nije u hibridnom ratu. Ono što jest činjenica, to je da je Hrvatska, kao i druge države, izložena određenim utjecajima koji se mogu svesti pod ovu ili onu vrstu hibridnog djelovanja. To je na svoj način i danak razvoju tehnologije, i mi se s time moramo i možemo nositi. Svakako nije dobro ako se u društvu zbog toga stvara neka vrsta paranoičnog stanja. Pogotovo mi dužnosnici, koji smo više od drugih izloženi takvom djelovanju, moramo biti spremni podnositi kritike i kada su opravdane i kada su neopravdane, pa i onda kada su plod hibridnog djelovanja. To dolazi s dužnošću koju obnašamo. Istodobno, sustav domovinske sigurnosti treba osposobljavati da se zna i može djelotvorno suprotstaviti i hibridnom djelovanjima”, kaže predsjednica.

Share This Article