Ravnateljica o vjeroučitelju koji misli da Mesića i Pusić treba po kratkom postupku: Sigurno je jedno, održao je zadnji sat vjeronauka!

Ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca pokrenula je proceduru izvanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelja Krešimira Bagarića.

– Gospodin Bagarić je na bolovanju, a naša je procedura debelo u tijeku. Zlouporabio je poziciju učitelja, zloupotrijebio je djecu za svoje besprizorne izjave i osobno sam toliko zgrožena da mi uopće nije bitna pozadina, odnosno je li on ‘puknuo’, je li nešto u njemu tinjalo… To je nešto što se naprosto ne smije pojaviti u čovjeku koji radi posao u školi, osobito onome tko je vjeroučitelj, uz to i razrednik, izjavila je za Jutarnji ravnateljica Ljiljana Klinger.

Bagarić je u ovoj zagrebačkoj školi radio desetak godina i s njim nije bilo problema, a ravnateljica je za snimku sata vjeronauka saznala iz medija.

– Ne želim ga opravdavati, no snimka je nastala na dan izricanja presude generalu Praljku. Očito je to bio okidač – kaže ravnateljica i dodaje da su u Katehetskom uredu zgroženi njegovim činom.

Na pitanje koliko će trajati procedura izvanrednog otkaza, Ljiljana Klinger kaže: – Sigurno je jedno, održao je zadnji sat vjeronauka!

Podsjetimo, jedan učenik osmog razreda te osnovne škole snimio je svog vjeroučitelja kako na satu priča, između ostaloga, o tome kako bi Stjepana Mesića i Vesnu Pusić trebalo ubiti po kratkom postupku, a pritom hvali ratnog zločinca Ratka Mladića. Sve Hrvate Bagarić je ujedno nazvao ‘nezahvalnom stokom, kretenima, debilima, svih 4,2 milijuna’, svi do zadnjega itd., piše Jutarnji.

Ministrica Divjak šokirana otkrićem snimke vjeroučitelja

Share This Article