Prvi glasovi nezadovoljstva Plenkovićem u HDZ-u: Veliki dio članstva izložen je revanšizmu povratnika i mi to nećemo trpjeti i dozvoljavati

Zgrada Ujedinjenih naroda u New Yorku, SAD

Prvo javno neslaganje u HDZ-ovim redovima iskazali su iseljenici, članovi HDZ-a u SAD-u pismom zagrebačkoj središnjici oko statuta. Pismo prenosimo u cijelosti:

Andrej Plenković Predsjednik HDZ-a

Gordan Jandroković – Glavni tajnik HDZ-a

Izmjena STATUTA HDZ

Poštovani gospodine Predsjedniče i glavni tajniče HDZ,

Mi u iseljeništvu u KOO HDZa u Zajednicama utemeljitelja dr.Franjo Tuđman pozdravljamo Izmjene i dopune STATUTA HDZ-a, bez obzira na to što je trenutna komunikacija između stranke i nas vrlo slaba te s nadom u poboljšanje i dalje vjerujemo u HDZ. Članovi HDZ-e u SAD počevši od običnih članova do nas iz kluba utemeljitelja, smatramo se punopravnim članovima HDZ, a što i važeći Statut propisuje te smo slobodni dati prijedloge za koje očekujemo da se uvaže.:

– Predlažemo da se svakom članu stranke koji je stranku napustio omogući povratak uz odobrenje Visokog suda časti

– Povratnici u stranku ne mogu biti stranački ili državni dužnosnici iz reda HDZ najmanje 5 godina od povratka

Navedene izmjene rezultat su pritiska i nezadovoljstva članstva prema pojedinim povratnicima u stranku te rezultat njihovog rada i odnosa prema stranci i članovima stranke prije povratka u istu. Ne želimo da pojedinci budu razlog nesuglasica i nezadovoljstva u stranci. Veliki dio članstva izložen je revanšizmu tih povratnika i mi to nećemo trpjeti i dozvoljavati.

S poštovanjem

Utemeljitelji HDZ SAD

„ Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što“

Američka dijaspora je ogorčena, kažu: Mi za ovu, Plenkovićevu vladu ne postojimo, otići ćemo iz HDZ-a

Facebook Komentari