Policija dovršila krim istragu oko pljačke zaštitarskog kombija u Zagrebu

U prostorijama Policijske uprave zagrebačke održana je konferencija za medije povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznenog djela razbojništva nad zaštitarima od 18. prosinca u Ulici grada Gospića. S detaljima kriminalističkog istraživanja predstavnike medija su upoznali Mario Kovač, voditelj Službe općeg kriminaliteta i Mario Klić, voditelj Odjela za imovinske delikte.

U ponedjeljak, 18. prosinca oko 7.45 sati u Zagrebu, u Ulici grada Gospića nekoliko je nepoznatih počinitelja počinilo kazneno djelo razbojništva nad djelatnicima zaštitarskog poduzeća koji su prevozili novac. Sumnja se da su osobnim automobilom marke Audi A6 njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka presreli dostavno vozilo, zaprijetili automatskim oružjem, s kojim su razbili vjetrobransko staklo na dostavnom vozilu te istim udarili zaštitara, nakon čega su prijeteći oružjem otuđili kofer s novcem u kojem se nalazilo oko 322.000 kuna. Potom su se Radničkom cestom udaljili u smjeru juga.

Provodeći kriminalističko istraživanje, istog dana u jutarnjim i popodnevnim satima uhićeno pet osoba, od toga trojica hrvatskih državljana starosti 39, 40 i 54 godine, 44-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u BiH i 32-godišnji državljanin BiH.

Utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su osim razbojništa počinili i kazneno djelo krivotvorenja isprava i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi na štetu policijskog sluzbenika PU zagrebačke te su predani pritvorskom nadzorniku u pritvorsku policijsku jedinicu dok je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

U nastavku kriminalističkog istraživanja u utorak, srijedu i četvrtak pretraženo je više lokacija i osobnih vozila te je pronađeno: puška pumperica, automatska puška s punim okvirom streljiva, pištolj s pripadajućim streljivom, sredstva za maskiranje (kapuljače s prorezima za oči, motorističke kacige i dr), osobni automobil koji je korišten u počinjenju kaznenog djela, a koji je ukraden na području Zagreba tijekom prosinca, kofer s novcem u punom iznosu ukradenog novca od 322.000 kuna.

Daljnje kriminalističke istraživanje je usmjereno na utvrđivanje povezanosti ove grupacije s drugim istovrsnim kaznenim djelima na području PU zagrebačke.

Share This Article