Godišnju nagradu HNiP-a dobila novinarka HRT-a Tanja Baran

Godišnju nagradu Hrvatskih novinara i publicista (HNiP) za najbolji novinarski rad dobila je novinarka HRT-a Tanja Baran za emisiju “Susret u dijalogu” emitiranu uživo 24. listopada na 1. programu Hrvatskog radija, a zatim i na 4. programu Hrvatske televizije.

Ocjenjivački sud HNiP-a, pod predsjedanjem prošlogodišnjeg dobitnika Darka Markušića, godišnju nagradu dodijelio je Tanji Baran jer je temu duhovnih ponuda za mlade vjernike obradila s relevantnim gostima, emisija je imala povod – veliku duhovnu obnovu za mlade u dvorani ‘Dražen Petrović’ u Zagrebu, ali je postavljena tematski – raspravljalo se o duhovnim ponudama diljem cijele Hrvatske, o adekvatnosti sadržaja koje mladima pruža Crkva i o odazivu mladih. Uz to, emisija je imala i kritičku dimenziju budući da se raspravljalo se o tome zašto se mladi vjernici nakon krizme nerijetko udaljavaju od Crkve, stoji u obrazloženju.

Kolegica Baran je u 50 minuta emisiju držala vrlo živom, zanimljivom, rasprava je bila bogata, konstruktivna, autorica je u nenametljivom pristupu pokazala da jako dobro poznaje temu o kojoj se govorilo te kako se dobrom pripremom i znalačkim autorskim pristupom slušatelje može držati u punoj pozornosti, ističu iz HNiP-a.

Napominju i da je emisija “Susret u dijalogu” jedna od najslušanijih emisija Hrvatskoga radija. Dijaloška je to emisija koja se bavi odnosom Crkve i društva te se analiziraju aktualne crkveno-društvene teme. Godinama se emitira ponedjeljkom od 9,05 do 9.55.

Tanja Baran na Hrvatskom radiju djeluje od 1994. Šesnaest je godina bila novinarka, reporterka, voditeljica i urednica na HRT Radiju Sljeme. Od 2010. djeluje u Redakciji religijskog programa Hrvatskoga radija. Od travnja 2016. na dužnosti je v. d. glavne urednice HRT Radija Sljeme.

Share This Article