Plenković i Pejčinović-Burić najavili tri vanjskopolitička prioriteta

U povodu božićnih blagdana predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić organizirali su svečano primanje za predstavnike Diplomatskog zbora.

Uz diplomate, bilo je i 100-tinjak visokih uzvanika, predstavnici političke vlasti, crkveni velikodostojnici, javio je HRT-ov Dragan Nikolić.

Plenković i Pejčinović Burić su naglasili tri ključna vanjskopolitička prioirteta za Hrvatsku u vremenu koje dolazi – ulazak u eurozonu, schengenski prostor i Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

1.1. Hrvatska preuzima predsjedanje Srednjoeuropskom inicijativom koju će pokušati još više oživjeti i dati joj bolji sadržaj, a od svibnja do studenog iduće godine predsjedat će Odborom ministara Vijeća Europe, kazala je Pejčinović Burić.

Kao osobito važnu Plenković je naglasio želju za ‘gradnjom tolerantnog, uključivog društva u kojem se poštuju ljudska prava, sloboda medija, pravo govora i kritike, te u kojemu su manjine čvrsto zaštićene i integrirane u društvo’.

Facebook Komentari