SDP-ovac Bičak na sudu zbog prijetnji Esih, Hasanbegoviću i Stieru

‘Nisam kriv’, rekao je jučer na sudu Gordan Bičak, povratnik u SDP, koji sada radi kao konzultant, optužen da je prijetio troje tadašnjih saborskih zastupnika Bruni Esih, Zlatku Hasanbegoviću i Davoru Stieru.

Bičak se na sudu našao jer je u lipnju ove godine napisao na Facebooku sporni post: “… Hasanbegović, Stier i Esih, te njihova društva, dokaz su da partizani na Bleiburgu ni poslije u ratnoj Jugoslaviji nisu obavili posao kako treba… Previše je te fašističke bande ostalo na životu i posijalo svoje sjeme zla koje sada želi vratiti Hrvatsku i hrvatski narod u godine sramote i mraka…

No, ako već gospođe i gospoda nasljednici i sljedbenici ustaša žele ponoviti 1941. doživjet će ponovno i 1945., a onda više nećemo biti tako milostivi i nemarni. Garantiram vam od fašističkog sjemena neće ostati ni zrno, a kamoli plod… Tko nam pokuša skinuti tablu s imenom Tita na Trgu maršala Tita u Zagrebu neće dobro proći. Osobno, prvi ću ga u tome spriječiti… Bit će krvi i padat će glave. A sada neka ovaj post shvati kako tko želi…”, piše Net.hr.

Policija je shvatila da Bičak javno prijeti Bruni Esih, Hasanbegoviću i Stieru, pa ga je prijavila, a tužiteljstvo protiv njega pokrenulo sudski proces. Ako bude proglašen krivim Bičak bi mogao biti osuđen na kaznu do tri godine zatvora, koliko predviđa Kazneni zakon.

Sudac Vjeran Blažeković nastavak procesa zakazao je za ožujak, kada će biti ispitano troje političara prema kojima je Bičak, navodno, iskazivao mržnju.

Share This Article